11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Priseaca-Olt funcţionează cu trei angajaţi

Primăria Priseaca-Olt funcţionează cu trei angajaţi

Primăria comunei Priseaca, din judeţul Olt, mai are doar trei angajaţi, cu tot cu primar, după ce unii dintre funcţionari s-au pensionat, iar alţii au ales să demisioneze. Reprezentanţii Prefecturii Olt au confirmat, pentru corespondentul Mediafax, că la Primăria Priseaca mai lucrează doar primarul, agentul agricol şi casierul, după ce, nu demult, din instituţie a decis să plece şi secretara comunei, Cristina Voicu, care şi-a găsit un alt loc de muncă.
O altă funcţie extrem de importantă, cea de contabil, a rămas şi ea vacantă după ce, în luna august, contabilul primăriei, Iulian Gealapu, s-a pensionat pe caz de boală. Contactat telefonic, primarul comunei Priseaca, Gheorghe Florea, a refuzat să vorbească despre deficitul de personal cu care se confruntă instituţia.
„Eeeee, hai, vorbim acum despre astea… Mai bine să vorbim despre…“, a afirmat edilul înainte să închidă telefonul, spunând că nu mai aude.
Neavând un contabil care să se ocupe de „finanţele“ Primăriei Priseaca, edilul recurge la ajutorul fostului contabil, Iulian Gealapu. Acesta a declarat că nu ştie pentru cât timp va mai putea funcţiona instituţia în acest fel.
„Eu m-am pensionat pe caz de boală, am făcut un atac cerebral. Am plecat în august, după mine a plecat şi secretara, nu ştiu să spun de ce. În primărie mai sunt doi inşi, casierul şi agentul agricol, şi mai e primarul. Nu ştiu cum o să funcţioneze primăria, că e foarte dificil. Eu îi mai ajut cât pot, că îmi mai cer ajutorul, pentru că asta nu e o meserie care se învaţă aşa, îi dai atribuţii şi gata. Mult nu pot să lucrez pentru că, după atacul cerebral suferit, nu am voie să fac efort intelectual“, a afirmat Iulian Gealapu.
Aflat la cel de-al treilea mandat, primarul Gheorghe Florea a fost de-a lungul anilor în conflict cu mai toată lumea din administraţia publică a comunei, de la viceprimarii demişi după fiecare rundă de alegeri locale până la consilierii locali, inclusiv cei care făceau parte din acelaşi partid cu edilul, PSD.
Unul dintre foştii viceprimari demişi, Nicolae Luţu, s-a adresat instanţelor de judecată şi a câştigat, după câţiva ani de procese, tot ceea ce i se cuvenea pe linia drepturilor salariale, aproape 300.000 de lei reprezentând salarii restante, majorări de întârziere şi penalităţi, bani plătiţi din bugetul localităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS