12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn strop de magie pentru copiii nevoiaşi din Orodel

Un strop de magie pentru copiii nevoiaşi din Orodel

 

Echipele Radio Sud şi Civitas au ajuns joi la aproape 200 de copii din Orodel, în cadrul campaniei „Colorează şi tu viaţa unui copil“, pentru a le oferi daruri de Crăciun. Mulţi dintre ei nu fuseseră vizitaţi niciodată de Moş Crăciun, iar acum au simţit pentru prima dată magia lui. Cu toţii ne-au aşteptat cu bucurie şi cu speranţa că vor găsi în plăsuţe jucăriile la care abia că îndrăzneau să viseze.

Uliţa pe care se află şcoala s-a însufleţit cu râsetele copiilor (Foto: Bogdan Grosu)
Uliţa pe care se află şcoala s-a însufleţit cu râsetele copiilor (Foto: Bogdan Grosu)

Am ajuns la Școala din Orodel la prânz, cu puţin timp înainte ca orele de curs să se termine. Copiii ştiau că îi vor vizita spiriduşii lui Moş Crăciun şi au aşteptat cu toţii să primească darurile mult visate. Când am intrat în fiecare clasă, pe chipurile lor se citea încântarea. O fetiţă blondă, cu ochi mari şi verzi, îl aştepta de mult timp pe Moş Crăciun şi acum era nerăbdătoare să caute în plăsuţe să vadă ce a primit. „Sunt foarte bucuroasă că a venit moşul astăzi la mine. Vreau să îi transmit că îl iubesc şi sper că mi-a trimis o păpuşă. Am un frăţior şi o surioară şi voi împărţi cu ei ce am primit astăzi“, a spus Valentina Daniela. Cu gesturi timide şi cu privirea sfioasă, fetiţa a început să caute printre cadouri. Un băieţel foarte zglobiu, care purta un fes ce îi acoperea urechile doar pe jumătate, a desfăcut plăsuţa cu jucării imediat cum a primit-o şi a găsit exact ce îşi dorea. „Am primit un pistol de jucărie. Chiar asta voiam să îmi aducă moşul“, a spus băieţelul şi imediat a început să se joace, prefăcându-se că împuşcă mai mulţi colegi.

Copiii au căutat cu mult entuziasm în plăsuţele cu jucării (Foto: Bogdan Grosu)
Copiii au căutat cu mult entuziasm în plăsuţele cu jucării (Foto: Bogdan Grosu)

Spiriduşii lui Moş Crăciun s-au împrietenit cu toţi copiii, i-au încurajat să înveţe şi au fost încântaţi de privirile lor fericite. „Ne-am mobilizat cu toţii, din Craiova, Bucureşti şi restul ţării să aducem zâmbete pe feţele unor copii care au prea puţină bucurie în viaţa lor. Jucării, hăinuţe şi dulciuri au fost dăruite de voluntari inimoşi. Ne-a impresionat explozia de bucurie la primirea cadourilor. Până în iunie, anul viitor, sper că vom mai bucura mulţi alţi copii“, a declarat Felicia Panfilov, marketing manager Civitas.
„Prin campania «Colorează şi tu viaţa unui copil» ne-am propus să aducem bucurie unor copii din mediul rural ale căror familii nu îşi permit prea multe lucruri şi ne bucurăm că atât de mulţi şcolari craioveni, dar şi oameni binevoitori, au răspuns apelului nostru, donând jucării, rechizite şi haine pentru ei. A fost o muncă de echipă şi ne-am bucurat din suflet că eforturile ne-au fost răsplătite de surâsuri sincere şi de veselie. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Urmează etapa a doua, în martie, când vom ajunge în alte localităţi. Sper să avem şi de data aceasta sprijinul craiovenilor“, a declarat Virginia Barbu, coordonatorul campaniei.

„Îmi doresc doar o maşinuţă şi dulciuri“

Echipele Radio Sud şi Civitas s-au împrietenit cu copiii în timp ce le ofereau daruri (Foto: Bogdan Grosu)
Echipele Radio Sud şi Civitas s-au împrietenit cu copiii în timp ce le ofereau daruri (Foto: Bogdan Grosu)

Copiii care provin din familii cu nevoi au înţeles deja că nu îşi pot dori prea mult, nici măcar de Crăciun. Viaţa grea îi maturizează mult prea devreme şi îi obligă să se mulţumeacă să aibă ceva de mâncare pe masă şi să împartă totul cu întreaga familie. Sunt fericiţi pentru orice mic gest pe care cineva îl face pentru ei. Cadouri primesc foarte rar, iar când acest lucru se întâmplă bucuria este enormă. Un zâmbăreţ cu privirea foarte expresivă a alergat spre noi să ne mulţumească pentru bucuria pe care i-am făcut-o. Zâmbea cu tot sufletul pentru că Moş Crăciun nu l-a uitat. „Sunt foarte fericit că a venit Moş Crăciun. Mai vreau să mai vină şi altă fată. Vin la şcoală în fiecare zi să învăţ şi sunt cuminte. Mi-ar plăcea să găsesc în plăsuţe o maşinuţă şi dulciuri. Atât îmi doresc“, a spus Marius Sorin. Directoarea şcolii îşi privea mulţumită elevii şi era mândră că micuţii au motive de fericire. „Ne bucurăm de prezenţa spiriduşilor lui Moş Crăciun la Orodel. Este minunat că cineva s-a gândit la aceşti copii. Apreciem foarte mult munca şi eforturile tuturor celor care s-au implicat. Copiii au fost extraordinar de bucuroşi pentru daruri. Mulţi dintre ei au strâns în braţe plăsuţele pentru că nu mai ştiau cum să-şi manifeste fericirea care s-a văzut pe chipurile lor. Copiii de aici sunt foarte interesaţi de şcoală pentru că aici se întâmplă lucruri bune, de care trebuie să beneficieze“, a spus Carmen Ioanişoiu, directoarea Şcolii din Orodel. Un pitic de la grădiniţă a ieşit din clasă cărând cu mânuţele lui firave darurile. Mama îl aştepta la ieşire pentru a-l lua acasă. Fără să mai aibă răbdare să ajungă la ea, micuţul a strigat cu entuziasm: „Mama, uite, a venit Moş Crăciun! Mi-a adus multe cadouri!“. Mama i-a zâmbit şi l-a ajutat cu plăsuţele.

Cadourile au adus un strop de culoare în viaţa copiilor (Foto: Bogdan Grosu)
Cadourile au adus un strop de culoare în viaţa copiilor (Foto: Bogdan Grosu)

Când au plecat spre casă, micuţii au însufleţit uliţa pustie pe care se află şcoala. Cu toţii erau gălăgioşi şi curioşi să vadă ce au primit şi colegii lor. Pentru ei, faptul că spiriduşii moşului i-au vizitat a contat mai mult decât orice altceva. Cu siguranţă Crăciunul acesta va avea mai mult farmec. Complici la bucuria pe care am făcut-o copiilor din Orodel au fost echipa Radio Sud, echipa Civitas, dar şi Librărie.net.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS