10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBusiness Center, lucrarea fără sfârșit

Business Center, lucrarea fără sfârșit

Lucrările de la Business Center nu s-au încheiat (Foto: Traian Mitrache)
Lucrările de la Business Center nu s-au încheiat (Foto: Traian Mitrache)

Demarate în urmă cu trei ani, lucrările la Business Center Sud, proiect pe fonduri europene în valoare de 3.455.494 de lei, nu s-au încheiat nici în prezent. Proiectul, în aparență simplu, deoarece obiectul său este construirea unei clădiri de 1.028 mp cu spații pentru birouri, a întâmpinat o serie de probleme. Lucrările au început în anul 2013 și aveau ca punct final sfârșitul anului 2014, constructorul de la acea vreme fiind Duo Management Construct SRL. Numai că întârzierile repetate au făcut ca lucrarea să nu fie încheiată nici la sfârșitul anului 2015, când beneficiarul final, Primăria Craiova, a reziliat contractul în momentul în care construcția era ridicată în proporție de 80%. Din acel moment, lucrările au fost sistate, contractul reziliat, iar administrația locală a decis, în cele din urmă, să prelungească termenul de execuție până pe 30.06.2016 și să aloce de la bugetul local suma de 737.645 de lei, bani necesari cheltuielilor pentru finalizarea proiectului.
În primăvara anului 2016, mai precis pe 26.04.2016 (data la care a fost atribuit contractul prin licitație), lucrările în valoare totală de 794.383 de lei au fost lăsate în sarcina altei firme, SC Team World Construct SRL din Craiova.
Respectiva firmă trebuie să ducă la bun sfârșit proiectul, între care, lucrări de arhitectură, lucrări de rezistență, lucrări de instalații sanitare, termice și electrice, lucrări de instalații gaze naturale. În caietul de sarcini, perioada estimativă de execuție a lucrărilor este de o lună de la primirea ordinului de începere a lucrărilor. Numai că la aproape cinci luni de la reluarea lucrărilor, Business Center Sud este tot în șantier, iar de recepție nici vorbă.

santier

Alte două clădiri construite cu fonduri europene și-au găsit chiriași

În schimb alte două clădiri construite tot cu fonduri europene, aflate în imediata vecinătate a Business Center Sud, respectiv Centrul de Dezvoltare Tehnologică și Excelență în Afaceri și Centrul de Sprijin al IMM-urilor și Institutelor de Cercetare și Inovare, și-au găsit deja chiriași. Acestea se află în administrarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova din luna martie 2016 și au fost preluate de către Centrul Multifuncțional Craiova.
„Clădirea Centrului de Dezvoltare Tehnologică și Excelență în Afaceri este ocupată în proporție de 47%, iar cea a Centrului de Sprijin al IMM-urilor și Institutelor de Cercetare și Inovare – în proporție de 100%. Cheltuielile cu întreținerea și utilitățile celor două centre intră, conform contractelor de asociere, în sarcina asociatului, Primăria Craiova. Veniturile lunare rezultate din închirierea spațiilor tip birou sunt următoarele: Centrul de Dezvoltare Tehnologică și Excelență în Afaceri în luna august – 5.008 lei, iar Centrul de Sprijin al IMM-urilor și Institutelor de Cercetare și Inovare în luna august- 15.271 lei“, a precizat Alexandra Horăscu, purtător de cuvânt în cadrul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS