5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivalul Puppets Occupy Street va pune pe jar craiovenii

Festivalul Puppets Occupy Street va pune pe jar craiovenii

Directoarea Teatrului „Colibri“ (centru) şi echipa sa vorbesc despre reprezentaţiile care vor fi susţinute în oraş în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street (Foto: Lucian Anghel)
Directoarea Teatrului „Colibri“ (centru) şi echipa sa vorbesc despre reprezentaţiile care vor fi susţinute în oraş în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street (Foto: Lucian Anghel)

Craiova se va transforma pentru opt zile într-un tărâm de poveste. Peste 200 de evenimente, dintre care aproape jumătate sunt reprezentaţii teatrale, vor fi oferite craiovenilor în cea de-a treia ediţie a Festivalului de arta animaţiei din România, care se desfăşoară exclusiv în spaţii neconvenţionale, ce aduce la un loc companii de teatru private şi artişti independenţi din România, dar şi din străinătate.

Festivalul Puppets Occupy Street – Fire Edition 2016 are loc în perioada 25 august – 1 septembrie, în Craiova. Reprezentaţiile vor fi susţinute atât în centrul oraşului, cât şi în cartierele Rovine, Bariera Vâlcii, Craioviţa Nouă, 1 Mai, Brazda lui Novac, şi în Parcul „Nicolae Romanescu“, Grădina Botanică, Parcul Independenţei (lângă Liceul de Arte „Marin Sorescu“), esplanada Teatrului „Colibri“ sau Centrul Multifuncţional. Craiovenii se vor bucura aici nu numai de reprezentaţii teatrale şi animaţie stradală, ci şi de expoziţii de scenografie, ateliere de creaţie, proiecţii de filme de animaţie, concerte rock şi de muzică balcanică. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc joi, 25 august, ora 21.00, cu parada „Puppet’s Parade“ pe traseul Mc Donald’s – Piaţa „Mihai Viteazul“, urmată, la ora 22.30, de un concert susţinut în Piaţa „Mihai Viteazul“ de trupa Konthrast (câştigătoarea primei ediţii a „Romanian Classic Rock Fest”, n.r.) din Cluj-Napoca. Pe lângă păpuşile gigantice unicat, create special pentru festivalul de la Craiova, publicul va putea admira un dragon impresionant, de peste 13 metri lungime, dar şi care alegorice. În festival, vor fi prezenţi artişti din Venezuela, Argentina, Italia, Spania, Ungaria, Turcia, Macedonia, Serbia, Bulgaria, Polonia şi bineînţeles România (Cluj, Arad, Bucureşti, Constanţa). „Iată că Puppets Occupy Street a ajuns la cea de-a treia ediţie, mult mai mare decât cea de anul trecut, mult mai mare decât am crezut noi că va ajunge, mult mai mare decât ne-am dorit să ajungă pentru că este un număr impresionant de evenimente, sunt 221 de evenimente anul acesta. Străzile, parcurile, scuarurile, grădinile Craiovei sunt invadate şi ocupate de păpuşi. Avem ca parteneri Asociaţia Vasiliada şi Best Life pentru că, pentru al doilea an consecutiv, acceptă să intre în festivalul nostru cu campania pe care o desfăşoară – «Gesturile mici fac oamenii mari!» – o campanie care ajută boboceii care merg la şcoală şi care nu au caiete, rechizite, cărţi, să meargă la şcoală bucuroşi. De aceea, festivalul nostru va găzdui în fiecare dintre spaţiile în care se vor desfăşura activităţile noastre voluntari ai Asociaţiei Vasiliada care aşteaptă craiovenii şi participanţii la festival să pună umărul alături de o sumă pe care o consideră oportună să-i facem fericiţi pe aceşti copii. Invităm ca şi anul trecut pe toată lumea să vină cu câte un tricou pe care colegii noştri din festival vor avea grijă să-l personalizeze cu însemnele festivalului, în contrapartidă beneficiarii tricourilor personalizate să poată să doneze“, a spus Adriana Teodorescu, manager al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Colibri“.
Participanţii la paradă vor avea parte şi de alte surprize, o inedită videoproiecţie pe clădirea Palace realizată de actorul Marin Fagu (cel care a compus în ediţia trecută imnul festivalului – n.r.), jonglerii cu foc şi flăcări, dar şi o serie de 12 ateliere de creaţie, pentru toate vârstele. În închiderea oficială a festivalului, alături de carele alegorice vor defila în paradă păpuși supradimensionate, după care craiovenii sunt invitaţi la două evenimente „Fire Fashion“ – prezentarea colecţiei Haute Couture by Florin Burescu, şi „The Path Of The Fire“ – reprezentaţie oferită de Fire Theatre Mime Company, din Bulgaria.
Dacă în 2015, Festivalul Puppets Occupy Street a fost sub semnul apei, iar în acest an sub semnul focului, organizatorii pregătesc pentru craioveni o ediţie a festivalului dedicată aerului, în 2017, şi alta, pământului, în 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS