12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDescinderi în Dolj și Mehedinți într-un dosar de evaziune fiscală

Descinderi în Dolj și Mehedinți într-un dosar de evaziune fiscală

Oamenii legii au descins ieri la vila lui Waari Ghessan din Timișoara, dar și la mai multe locații din Dolj și Mehedinți (Foto: pressalert.ro)
Oamenii legii au descins ieri la vila lui Waari Ghessan din Timișoara, dar și la mai multe locații din Dolj și Mehedinți (Foto: pressalert.ro)

Procurorii DIICOT și ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate din Timișoara au făcut ieri 20 de percheziții în județele Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi, fiind vizați membrii unei grupări specializate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
Anchetatorii au precizat că, începând cu anul 2009, „suspectul W. G., asociat şi administrator al SC TIOSS COMMERCE SRL, a constituit un grup infracţional, format din 20 de persoane, care a acţionat în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2013, şi al cărui scop infracţional a constat în crearea unui circuit evazionist, prin înregistrarea în contabilitatea societăţii de facturi reprezentând operaţiuni fictive, aferente activităţilor licite efectuate şi înregistrate de societate“.
Administratorul SC Tioss Commerce SRL este cetățeanul sirian Waari Ghessan, care a înființat compania încă din anul 1998. Compania Tioss are ca principal obiect de activitate producția de ape și sucuri, dar deține și o rețea de distribuție și rețeaua de minimarketuri „TIO“.
Procurorii DIICOT mai spun că „obiectul activităţilor infracţionale a constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de către liderul grupului“. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost calculat la suma totală de 15.064.372 de lei, dintre care 6.802.682 de lei reprezintă impozit pe profit, iar restul de TVA dedusă ilegal. După percheziții, oamenii legii au ridicat și dus la audieri, la Timișoara, 20 de persoane. La acțiunea procurorilor DIICOT au participat și ofițeri de la Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate din Craiova, Mehedinți și Oradea, iar suportul de specialitate a fost asigurat de SRI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS