10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO poveste în pași de dans se scrie la Viena

O poveste în pași de dans se scrie la Viena

La doar zece ani, a fost acceptată să studieze la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena. Ella Bogheanu, micuța balerină din Craiova, este campioană mondială la dans modern și a uimit lumea cu talentul său. Visul ei este să strălucească în tutu și cu poantele în picioare pe cele mai mari scene ale lumii.
Iubește baletul și dansul contemporan deopotrivă, iar scena este lumea ei. Chiar dacă are doar zece ani, Ella Bogheanu muncește de mult timp să-și atingă visul. Primii pași au fost făcuți. Efortul nu a fost unul de neglijat: ore petrecute în sala de balet, muncă individuală acasă. Chiar dacă toate acestea au ținut-o deseori departe de prietenii din spatele blocului, de păpuși, ușile unui castel i s-au deschis. E castelul său, în care muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski se face auzită, alături de alte acorduri pe care piciorușele încălțate în demipoante fac ca tutu-ul să se învârtă, iar aplauzele să curgă.
Baletul a cucerit-o încă de la vârsta de cinci ani. „Baletul este o artă frumoasă. Am văzut spectacole de balet și mi-au plăcut foarte mult“, mărturisește micuța balerină. Baletul i s-a prins de suflet, iar astăzi simte că mai are multe povești pe care le va scrie în pași de dans.

Drumul spre Viena

Din toamnă, un alt castel își va deschide porțile în fața sa, tot aşa cum o altă narațiune va începe să se scrie, căci Ella Bogheanu a fost acceptată să studieze la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena.
„Am trimis câteva înregistrări la Viena. A fost apoi invitată să susțină o audiție. A reușit să impresioneze juriul și a fost acceptată să studieze în capitala Austriei. Eu lucrez cu Ella de un an și jumătate. Este un copil care muncește foarte mult, care când pleacă din sala de balet merge și exersează acasă ceea ce nu îi iese, pentru că îi place. Evoluția ei a avut loc într-un an și jumătate. A fost o explozie. Pentru noi este un lucru foarte important. Ne bucură foarte mult faptul că putem ajuta copiii să ajungă acolo unde își doresc“, a precizat Alina Onofrei, cea care i-a călăuzit pașii în ritm de balet Ellei.
Alina Onofrei, antrenoarea Ellei, laudă talentul, dar și munca fetiței. „Ella este genul de copil care oricât ar munci nu obosește, pentru că îi place. Pe ea a lăsat-o Dumnezeu așa, cu pasiune pentru balet, calități fizice native, talent. Evoluția ei a fost foarte rapidă. O văd pe Ella destul de sus, pentru că este un copil foarte muncitor și sunt sigură că va ajunge cel puțin printre vârfuri, dacă nu cumva va fi vârful însuși“, a precizat antrenoarea Ellei.
Ella Bogheanu este în clasa a IV-a. Din toamnă se va despărți de colegii de clasă, de doamna învățătoare, de antrenorii săi de balet, Alina și Marius Onofrei, pentru că drumul său în pași de dans începe să se scrie, departe de casă, la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena. „Vreau să devin o mare balerină“ este astăzi visul Ellei. Mâine, cu siguranță, aplauzele de la final de reprezentație îi vor răsplăti munca, atunci când poantele și tutu-ul vor sclipi pe cele mai apreciate scene ale lumii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS