14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn lumea poveștilor de 1 Decembrie

În lumea poveștilor de 1 Decembrie

Fabrica de povești electroCOLIBRI și-a deschis porțile de Ziua Națională a României. Copii, părinți, bunici au avut ocazia să descopere colțurile magice ale teatrului, acolo unde se făuresc în fiecare zi povești.
„Porțile Teatrului «Colibri» s-au deschis astăzi (ieri – n.r.) pentru că este ziua românilor de toate vârstele. Și cum o puteam sărbători mai frumos decât scormonind prin colțurile nevăzute ale teatrului. Este foarte important ca și cei mari, și cei mici să treacă prin acest moment magic, al descoperirii culiselor teatrului. Ziua porților deschise este ziua în care teatrul spune mulțumesc piticilor, copiilor de toate vârstele că vin la teatru, că se bucură de poveștile cărora actorii le dau viață pe scenă, că înțeleg cât este de important să fie public pentru teatru, căci pentru cine s-ar mai spune și crea povești“, a precizat Laura Pumnea, reprezentant Teatrul „Colibri“.
Copiii, dar și părinții, bunicii au descoperit că povestea din scenă nu apare întâmplător și nu prinde viață pur și simplu. Au avut ocazia să descopere locul în care păpușile se odihnesc când nu sunt pe scenă, să exploreze culisele, au aflat ce înseamnă un decor. De asemenea, vizitatorii au aflat că marionetele se pot face din orice, de la lemn, fier, cuie, cârpe până la hârtie.
„Îmi era puțin frică de măștile acelea mari, dar mi-au plăcut până la urmă. Am văzut și o pasăre roșie cu cioc galben care seamănă cu Angry Birds, dar nu era ea. Nu știu cum se cheamă acea pasăre“, ne-a mărtusit un prichindel de patru anișori, care a avut și o sugestie pentru creatorii de povești de la Colibri. „Puteți să faceți și un spectacol cu Minioni“.
Și dacă cumva nu ați auzit de ei, a venit în scurt timp și descrierea: „Sunt niște chestii galbene cu pantaloni albaștri și ochi negri cu gri“.
Elemente de recuzită din spectacolele care au făcut și sunt parte din repertoriul instituției au încântat deopotrivă copiii de toate vârstele, la fel cum au fost apreciate și picturile realizate de tinerii talentați ai Craiovei, de pe holurile instituției de cultură craiovene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS