17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncep lucrările la terenurile cantonamentului din Luncă

Încep lucrările la terenurile cantonamentului din Luncă

RAADPFL Craiova a curățat de pământ terenul din cantonament, urmând ca asocierea de firme care a câștigat contractul să se apuce de lucru (Foto: Traian Mitrache)
RAADPFL Craiova a curățat de pământ terenul din cantonament, urmând ca asocierea de firme care a câștigat contractul să se apuce de lucru (Foto: Traian Mitrache)

Terenurile de antrenament din cantonamentul Lunca Jiului intră în reabilitare. După două licitații eșuate pe contractul care vizează atât proiectarea tehnică, cât și execuția reabilitării celor două terenuri, la a treia strigare, procedura a fost adjudecată la câteva mii de lei în minus față de suma estimată de Primăria Craiova. Asocierea SC Marstan Life Sport SRL – SC Vision Engineering SRL va reabilita terenurile din cantonament contra sumei de 1.591.380,24 lei fără TVA. Societățile au un termen de execuție de trei luni, iar contractul a fost semnat pe 5 octombrie.

Ordinul de începere a lucrărilor, dat astăzi

Până ca firmele să înceapă lucrările, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a transportat o mare parte a pământului din zonă, acesta fiind necesar în mai multe zone din oraș. „De mâine (astăzi – n.r.) o să dăm ordin de începere. Până acum, am eliberat terenul și am luat stratul de pământ de deasupra, pentru că RAADPFL are nevoie de el în Grădina Botanică și în pepinieră. Mâine (astăzi – n.r.) va începe, propriu-zis, construcția celor două terenuri de antrenament. Urmează ca până pe 10 noiembrie, cel târziu, să sosească și rulourile de gazon, care am înțeles că vin din Austria, iar apoi mai este un termen de execuție de două luni“, a precizat pentru GdS primarul Lia Olguța Vasilescu. Municipalitatea inten­țio­nează să mai investească, din bugetul propriu, în reabilitarea clădirii din cantonament, dar și într-o extindere. Conform primarului, investițiile respective nu se pot face din fonduri europene. „Imediat după ce se vor termina aceste terenuri, vom scoate la licitație etapa a doua, care se referă la reabilitarea cantonamentului existent. Acesta ar trebui să fie gata până în vara anului viitor. Abia după aceea vom scoate etapa a treia, care se referă la extinderea lui cu o sală de mese și una de forță. Din păcate, nu vom putea accesa fonduri europene, pentru că nu este deschisă o axă pentru așa ceva. Va trebui ca totul să fie făcut din bugetul localității“, a încheiat Lia Olguța Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS