7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFost șef al Finanțelor, în arest

Fost șef al Finanțelor, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au admis, joi, propunerea procurorilor DNA și au dispus arestarea preventivă a inculpatului Gabriel Vîță, fost șef administrație orășenească în cadrul Administrației Finanțelor Publice (AFP) Corabia, Olt, acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual. Instanța a mai dispus arestarea preventivă a lui Vergilius Cernea, inspector principal în cadrul aceleiași instituții, iar un al treilea inculpat din acest dosar, Ciprian Burunția, a fost arestat la domiciliu.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada decembrie 2010 – iunie 2011, funcționarii Vîță și Cernea, la cererea lui Burunția, au semnat și ștampilat mai multe adrese care au fost trimise unor unități bancare. Oamenii legii spun că „aceste documente conțineau mențiuni necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că împotriva firmelor administrate de Burunția Ciprian Bogdan au fost luate alte măsuri de executare silită. Prin aceasta, s-au ridicat/sistat în mod abuziv popririle ce fuseseră instituite pe conturile societăților administrate de inculpatul Burunția Ciprian Bogdan, ca urmare a unor debite datorate bugetului de stat. Acest lucru a permis reprezentanților societăților respective să beneficieze în interes propriu de sumele de bani aflate sau intrate ulterior în aceste conturi“. Prejudiciul adus bugetului de stat a fost calculat de procurorii DNA la suma de 3.695.999 de lei.
Miercuri, cei trei inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar joi seară, Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pe numele inculpaților Gabriel Vîță și Vergilius Cernea.
În schimb, Ciprian Burunția a fost arestat la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost deja contestată de inculpați, o hotărâre definitivă în ceea ce privește măsurile preventive cerute de procurori urmând să fie dată de Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS