10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Rinocerii“, ultimele reprezentații în Bănie

„Rinocerii“, ultimele reprezentații în Bănie

După ultimele reprezentații ale spectacolului în Bănie, „Rinocerii“ vor pleca în țară și în străinătate (Foto: TNCMS)
După ultimele reprezentații ale spectacolului în Bănie, „Rinocerii“ vor pleca în țară și în străinătate (Foto: TNCMS)

Teatrul Național „Marin Sorescu“ prezintă în fața publicului craiovean ultimele reprezentații cu spectacolul „Rinocerii“, astăzi, de la ora 19.00, și mâine de la orele 18.00 și 20.30.
Debordant prin magia montării, dar și prin reflecția asupra destinului uman în vremuri de cumpănă, „Rinocerii“, de Eugène Ionesco, purtând semnătura regizorală a marelui artist vizual și dramaturg american Robert Wilson, s-a bucurat de succes la public, dar și în mediile teatrale. Cel mai important proiect teatral derulat în ultimii ani în România a fost concretizat grație unei munci de echipă care a adunat la Craiova, în jurul lui Wilson specialiști în teatru din Austria, Franța, Germania, Canada, Italia, Polonia, SUA, România.
„După o întrerupere de câteva luni, reluăm spectacolul acum, la închiderea stagiunii, tot astfel cum anul trecut am închis-o cu premiera la «Rinocerii». E un spectacol care necesită un efort tehnic deosebit. Sunt o serie de echipamente care nu ne aparțin, pe care nu le avem și pe care trebuie să le aducem, multe dintre ele din străinătate, motiv pentru care îl jucăm în calupuri“, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, Mircea Cornișteanu, directorul Teatrului Național „Marin Sorescu“.
Prețurile biletelor pentru categoria I sunt de 50 de lei, categoria a II-a – 40 de lei și categoria a III-a – 30 de lei.
După reprezentațiile de la Craiova, „Rinocerii“ vor pleca în țară și în străinătate. În luna octombrie, Teatrul din Târgu Mureș va găzdui reprezentația, pentru ca apoi publicul din Ljubljana să se poată bucura de creația marelui artist vizual și dramaturg american Robert Wilson și a echipei sale, dar și de prestația colectivului de actori ai Naționalului craiovean ce fac parte din distribuția spectacolului.
„Din păcate, spectacolul nu poate fi dus decât în puține locuri în țară pentru că scena Naționalului craiovean este una dintre cele mai mari scene ale României. Nu prea găsim asemenea scene nici în Europa. Spectacolul va merge însă la anul, în primăvară, la un mare festival la Ljubljana“, a precizat Mircea Cornișteanu.
Spectacolul „Rinocerii“ se va relua în Craiova dacă vor exista cereri din partea publicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS