10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn club din Bănie, închis timp de o lună de ofițerii de la Economic

Un club din Bănie, închis timp de o lună de ofițerii de la Economic

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj au organizat, duminică, o acțiune pentru combaterea evaziunii fiscale şi a activităţilor ilicite de comerţ. În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 15 societăți comerciale sau agenți economici, au întocmit un dosar penal și au dat cinci amenzi în valoare totală de 20.000 de lei. Printre „victimele“ oamenilor legii s-a numărat și un club din Craiova, care a fost închis timp de 30 de zile pe motiv că angajații nu emiteau bonuri fiscale. Oamenii legii spun că au întocmit și un dosar penal pentru că au constatat încălcarea Legii drepturilor de autor. „În urma controlului efectuat la un club de noapte din Craiova, polițiștii au constatat faptul că reprezentantul societăţii a comunicat public opere muzicale, reproduceri pirat, folosind 154 CD-uri și două stick-uri de memorie imprimate cu opere muzicale piratate. Oamenii legii au mai stabilit faptul că reprezentantul societăţii a desfăşurat activităţi economice fară să emită bonuri fiscale. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru difuzarea operelor muzicale fără drept, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10.000 de lei, dispunându-se totodată măsura complementară a suspendării activităţii la punctul de lucru pe o perioadă de 30 de zile“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.
Potrivit OUG nr. 28/1999, neemiterea bonului fiscal pentru toate bunurile livrate sau serviciile prestate ori emiterea de bonuri cu o valoare inferioară celei reale se sancționează cu o amendă între 10.000 și 15.000 de lei. În plus, în funcție de „gravitatea faptelor“, organele de control pot dispune suspendarea activităţii operatorului economic în punctul de lucru de la o lună la trei luni.
Pe de altă parte, comunicarea publică a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la o lună la doi ani sau cu amendă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS