17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAu renunţat la catedră şi au plecat la muncă în străinătate

Au renunţat la catedră şi au plecat la muncă în străinătate

Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj
Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj

Doi profesori din judeţul Gorj au ales să plece la muncă în străinătate. Dascălii au decis să renunţe la activitatea de predare şi au demisionat din funcţie la sfârşitul anului trecut. Profesorii nu au mai fost motivaţi de salariile pe care le primeau de ani de zile pentru activitatea depusă şi au decis să renunţe la a mai activa în învăţământul preuniversitar. Potrivit Georgetei Popescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, profesorii au renunţat la catedră pentru a merge la muncă peste hotare, pe meserii care nu au legătură cu pregătirea şi activitatea desfăşurată anterior. Mulţi aleg să presteze activităţi pentru care ar fi suficiente studiile medii sau nici un fel de diplomă care să necesite ani de studii şi de pregătire, precum şi examene de tot felul.

Intră în concedii fără plată

Conform statisticilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, anual, aproximativ zece profesori optează pentru concediu fără plată pe o perioadă de un an pentru a-și încerca norocul în alt domeniu sau pentru a părăsi țara temporar. În timp ce tinerii pleacă, vârstnicii aleg să rămână la catedră.
„Avem 133 de cadre didactice care îndeplinesc condițiile de pensionare începând cu toamna acestui an, însă 42 au solicitat să rămână în continuare în sistem. Ei au făcut o cerere și au îndeplinit condițiile necesare pentru a fi păstrați în serviciu“, a declarat Georgeta Popescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Județean Gorj. Migraţia forţei de muncă în afara ţării are loc şi în alte domenii de activitate. Pentru a stopa plecarea, fie şi temporară, a angajaţilor a muncă peste hotare şi pentru a nu mai ţine blocate posturile, anumite conduceri de instituţii au interzis concediile fără plată. Este cazul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu şi a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS