19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâștigătorul iluminatului public din Craiova, anulat de CNSC

Câștigătorul iluminatului public din Craiova, anulat de CNSC

În prezent, de iluminatul din Bănie se ocupă o firmă din București, Total Strada SRL, contra sumei de 105.743,03 lei pentru o perioadă de șase luni - FOTO: GdS
În prezent, de iluminatul din Bănie se ocupă o firmă din București, Total Strada SRL, contra sumei de 105.743,03 lei pentru o perioadă de șase luni – FOTO: GdS

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis, în parte, contestația formulată de Uti Grup la decizia municipalității de a declara câștigătoare firma Flash Lighting Services în ceea ce privește contractul pentru concesionarea iluminatului public. Primăria Craiova trebuie să anuleze decizia prin care a declarat câștigătorul și să reevalueze oferta acestuia. Asta înseamnă că va mai dura până vom avea un administrator clar al iluminatului din Bănie.

Primăria Craiova trebuie să anuleze decizia prin care a desemnat câștigătoare societatea Flash Lighting Services pentru concesionarea iluminatului public. Cel puțin asta a decis Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma contestației formulate de Uti Grup față de acest rezultat.

CNSC a acceptat trei din cinci puncte solicitate de Uti

Nemulțumit de decizia municipalității, Uti Grup a formulat o contestație pe 23 octombrie, prin care a cerut anularea deciziei prin care propria ofertă a fost declarată inacceptabilă, anularea deciziei prin care a fost declarat câștigătorul, obligarea Primăriei Craiova la reevaluarea ofertelor depuse de câștigător și de cealaltă firmă participantă la licitație, anularea raportului procedurii și a actelor subsecvente și, în subsidiar, anularea procedurii de atribuire. Dintre cele cinci solicitări, CNSC le-a considerat acceptabile pe trei dintre ele. Concret, primăria nu are decât să reevalueze oferta câștigătoare, să anuleze decizia care o vizează și să anuleze raportul procedurii și actele subsecvente acestuia în partea dedicată ofertei depuse de Flash Lighting.
Decizia CNSC a fost emisă pe 9 decembrie, iar la ea se poate face plângere în termen de zece zile de la comunicare. Totodată, se mai arată în decizie, „în baza art. 278 alin. (6) din Ordonanţa de Urgenţă (OUG nr. 34/2006 – n.r.), dispune continuarea procedurii de achiziţie publică, cu respectarea celor decise anterior“.

Ce trebuie să realizeze concesionarul

În cursa pentru concesionarea iluminatului public se înscriseseră trei firme. Este vorba despre câștigătoarea inițială, SC Flash Lighting Services SA, SC Energobit SA și asocierea SC Uti Grup SA – Valtellina SPA (Bergamo). Municipalitatea a pus la bătaie la această licitație suma de 83.701.640 de lei fără TVA pentru o perioadă de patru ani. Licitația a fost postată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pe 13 martie și a fost suspendată de două ori din cauza unor modificări pe care autoritatea a trebuit să le facă la documentația de atribuire, în urma solicitării CNSC.
Câștigătorul licitației va trebui să întocmească documentaţia tehnică pentru realizarea tuturor lucrărilor de investiţii, să întreţină şi să menţină în funcţiune sistemul de iluminat public, să modernizeze echipamentele, dar să le şi extindă. Totodată, arhitectura monumentelor şi a obiectivelor naturale de interes turistic va fi pusă în valoare tot de firma câştigătoare, care trebuie să realizeze şi iluminatul festiv, să implementeze un sistem de management modern, să gestioneze şi să optimizeze consumul de energie electrică din iluminatul public.

Cine ne administrează iluminatul

În prezent, de iluminatul din Bănie se ocupă firma Total Strada SRL din București, contra sumei de 105.743,03 lei pentru o perioadă de șase luni, care se încheie în luna martie 2015. Reamintim că, anul trecut, firma care trebuia să se ocupe de iluminat, Luxten, propusese primăriei ca pentru înfrumusețarea orașului de Crăciun să fie prelungit contractul cu această firmă pe o perioadă de trei ani. Acest lucru nu a fost pe placul municipalității, iar contractul a fost reziliat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS