Acasă Local Dolj Craiova: Noi reţineri în dosarul furtului de produse petroliere

Craiova: Noi reţineri în dosarul furtului de produse petroliere

-

Percheziţii în acest caz au fost efectuate în data de 8 decembrie 2014
Percheziţii în acest caz au fost efectuate în data de 8 decembrie 2014

Poliţiştii doljeni au reţinut aseară, pentru 24 de ore, alţi patru bărbaţi implicaţi în dosarul furtului de produse petroliere, în care alte opt persoane au fost arestate pe data de 9 decembrie.

Suspecţii Cosmin Păcuraru, de 29 de ani, din Strehaia, judeţul Mehedinţi, este cercetat pentru complicitate la furt calificat, Marian Luca, de 52 de ani, din comuna Bașcov, sat Valea Ursului, judeţul Argeș, Florin Gheorghe, de 44 de ani, din comuna Bogaţi, judeţul Argeş şiCornel Mareş, de 43 de ani, din comuna Bogaţi, sat Bîrloi, judeţul Argeș sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată. Împotriva celor patru suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe o perioada de 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Pe 8 decembrie au fost efectuate 45 de percheziţii, au fost aduse pentru audieri 12 persoane şi au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi sume de bani: 8 tone combustibil, 11.000 de euro, 101.000 de lei, dar şi unităţi PC şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere. Percheziţiile au avut loc la sediile unor societăţi comerciale, puncte de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile şi reşedinţele unor persoane fizice bănuite de comiterea infracţiunii de furt în cinci judeţe Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, la care au participat peste 150 poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi celelalte inspectorate judeţene de poliţie.

În perioada iunie-octombrie 2014, poliţiştii doljeni, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare pentru documentarea activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni în domeniul sustragerii de produse petroliere din cisterne.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbaliştii revin la treabă

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova reia meciurile oficiale din campionat în acest sfârşit de săptămână. Trupa lui Cătălin Popescu va primi,...