13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReținuți pentru furt de benzină și motorină

Reținuți pentru furt de benzină și motorină

Polițiștii au ridicat aproape 8.000 de litri de benzină și motorină în urma perchezițiilor făcute luni în Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș și Dâmbovița (Foto: GdS)
Polițiștii au ridicat aproape 8.000 de litri de benzină și motorină în urma perchezițiilor făcute luni în Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș și Dâmbovița (Foto: GdS)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au hotărât, luni seară, să rețină pentru 24 de ore opt persoane, angajate ale unei firme de distribuție de produse petroliere, suspectate că furau benzină și motorină atât în timpul transportării, cât și în timpul descărcării la staţiile PECO.
Reamintim că aproape 200 de polițiști din Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș și Dâmbovița, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au descins luni dimineață la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane suspectate că se ocupă cu furtul de combustibili.
Oamenii legii au pus în executare 45 de mandate emise de Judecătoria Craiova, perchezițiile fiind făcute în cinci judeţe – 19 în Craiova și Dolj, 21 în Argeş, câte două în Mehedinţi şi Olt şi una în judeţul Dâmboviţa.
Potrivit procurorilor craioveni, în urma percheziţiilor a fost ridicată cantitatea de 7.930 de litri de combustibili (benzină şi motorină), care ar fi fost sustrasă de suspecți – șoferi și agenți de pază la firma de distribuție, în timpul transportării şi descărcării la staţiile PECO de pe raza celor cinci județe. De asemenea, oamenii legii au ridicat 101.000 de lei şi 11.000 de euro, bani proveniţi din vânzarea carburanților sustrași, dar și trei autovehicule folosite la comiterea infracțiunilor.
În total, polițiștii au ridicat opt persoane, pe care le-au dus în fața unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a emis pe numele lor ordonanțe de reținere pe o perioadă de 24 de ore.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, după audieri, cei opt suspecți au fost duși în arestul de pe strada Amaradia, urmând ca marți seară, înainte de expirarea ordonanțelor, să fie duși la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS