7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSărbătoare și în Bănie - Ziua Națională: sute de craioveni în stradă, primarul în concediu

Sărbătoare și în Bănie – Ziua Națională: sute de craioveni în stradă, primarul în concediu

Craiovenii au participat în număr mare ieri la celebrarea Zilei Naționale a României. Oamenii au venit la manifestare și au stat până la final, când s-au prins în horă în fața Primăriei Craiova. Mesajele principale au fost transmise de prefectul Sorin Răducan, de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și de viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu, în absența primarului Lia Olguța Vasilescu, care și-a luat concediu.

Craiovenii au venit ieri în număr mare în centrul orașului, în ciuda temperaturilor scăzute și a vântului, pentru a participa la tradiționala ceremonie militar-religioasă și la parada militară. Acestea au fost organizate de Instituția Prefectului Județului Dolj, în colaborare cu Consiliul Județean Dolj, Primăria Craiova și Garnizoana Craiova.

Primarul Craiovei a lipsit de la eveniment

Evenimentul dedicat zilei de 1 Decembrie a fost deschis de intonarea Imnului Național al României, urmat de oficierea serviciului religios pentru cinstirea eroilor patriei. În fața persoanelor prezente în Piața „A.I. Cuza“ au luat cuvântul prefectul județului Dolj, Sorin Răducan, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și viceprimarul Craiovei, Mihail Genoiu. Acesta a fost reprezentantul Primăriei Craiova la eveniment, în absența primarului Lia Olguța Vasilescu. Reprezentanți ai municipalității au declarat pentru GdS că primarul este în concediu și, din această cauză, nu a putut participa la eveniment. De asemenea, nici ÎPS Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei și Arhiepiscopul Craiovei, care fusese trecut în program cu o alocuțiune, nu a fost prezent. El a participat la slujba de la Târgu Jiu.
După luările de cuvânt, a urmat tradiționala depunere de coroane de flori din partea instituțiilor publice, a asociațiilor, a partidelor politice și a veteranilor de război. Parada așteptată de craioveni a fost prefațată de un exercițiu al militarilor, apoi au urmat defilarea detașamentelor, a tehnicii și onorul muzicii militare. Craiovenii au putut admira autospecialele pompierilor, mașinile de lucru ale jandarmilor, ale polițiștilor și toată tehnica de luptă, totul încheindu-se cu defilarea gărzii de onoare. După ce parada a luat sfârșit, mai mulți craioveni s-au prins în horă în fața primăriei, pe muzica Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“.

CJ Dolj a suportat costurile organizării

CJ Dolj a alocat, la ședința de săptămâna trecută, 6.300 de lei pentru organizarea activităților de 1 Decembrie, în urma unei ordonanțe de urgență în care s-a precizat ca autoritatea județeană să suporte aceste costuri. Deși fusese anunțat că un avion de la Centrul de Încercări de Zbor va trece de trei ori prin zonă, acest punct al evenimentului nu a mai avut loc din cauza condițiilor meteo. În schimb, au fost împărțite mii de stegulețe tricolore celor prezenți la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS