8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Războiul leilor

CSU Craiova a cerut la OSIM înregistrarea siglei cu leul, din 1983. Același lucru l-a făcut și FCU Craiova, clubul lui Adrian Mititelu. Între cele două părți există deja două procese, pentru sigla actuală a CSU și palmaresul istoric al clubului de fotbal Universitatea Craiova, din perioada 1948-1991.
Clubul Sportiv (CS) Universitatea Craiova a depus recent la OSIM o cerere pentru înregistrarea mărcii „CRAIOVA“ (foto1) – sigla cu leul din 1983 a echipei de fotbal Universitatea Craiova. Sigla folosește combinația de culori alb-albastru și reprezintă un leu cu piciorul stâng pe mingea de fotbal și sabia în mâna dreaptă. Leul este înscris în litera „U“, formată din cinci linii concentrice, care trimit la cele cinci cercuri olimpice. Deasupra este inscripționat numele orașului – CRAIOVA – scris cu două linii albastre. Clasele sub care CSU cere înscrierea siglei sunt diversificate: de la 41 (educație; instruire; divertisment; activități sportive și culturale), la 25 (îmbrăcăminte, încălțăminte, articole care servesc la acoperirea capului), 32 (bere; ape minerale și carbogazoase și alte băuturi nealcoolice; băuturi din fructe și sucuri din fructe; siropuri și alte preparate pentru fabricarea băuturilor), 33 (băuturi alcoolice) sau 35 (publicitate, gestiunea afacerilor comerciale; administrație comercială, lucrări de birou).
„Am făcut demersurile legale pentru că sigla reprezintă o parte din istoria clubului“, a precizat directorul CSU, Pavel Badea.

Proces pentru palmaresul istoric

Fotbal Club U Craiova SA, societatea lui Adrian Mititelu care a administrat clubul de fotbal FCU Craiova, se află de ceva vreme în război cu SCU Craiova pentru palmaresul și sigla clubului de fotbal Universitatea Craiova. GdS a relatat recent despre ultima acțiune judecătorească între cele două părți („CSU – FCU, război judiciar pentru palmaresul «Craiova Maxima»“ – 2 octombrie 2014), prin care CSU revendică palmaresul istoric al clubului (1948-1991), constând, în principal, în patru titluri naționale, cinci Cupe ale României, semifinala Cupei UEFA (1982-1983) și sfertul de finală al Cupei Campionilor Europeni (1981-1982). De-a lungul timpului, familia Mititelu a „securizat“ brandul Universitatea Craiova prin înscrierea la OSIM a mai multor mărci: FC Universitatea Craiova, Clubul de Fotbal Universitatea Craiova, Echipa de Fotbal Universitatea Craiova, Leii din Bănie. Mai mult, Mititelu a dat în judecată clubul sportiv și OSIM pentru actuala siglă a CSU – club care activează în Liga I. Pe 4 septembrie 2014, Mititelu Gigi Adrian (fiul lui Adrian Mititelu) a cerut OSIM înregistrarea mărcii „Leii din Bănie Craiova“ (foto2) – care folosește tot sigla din 1983. Este de așteptat ca în următoarea perioadă să avem o confruntare judiciară acerbă pentru palmaresul și sigla clubului de fotbal Universitatea Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS