11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMitropolia Oltenia a pierdut prima bătălie cu „Elena Cuza“

Mitropolia Oltenia a pierdut prima bătălie cu „Elena Cuza“

Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, la negocieri
Primarul Lia Olguţa Vasilescu şi Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, la negocieri

Colegiul „Elena Cuza“ din Craiova a scăpat deocamdată de executarea silită cu care o amenința Mitropolia Oltenia în cazul clădirii de pe strada Mihai Viteazul numărul 2 unde învață circa 700 de elevi. Primăria a obținut ieri la Judecătoria Craiova suspendarea executării până la judecarea unei alte cereri a municipalității, de contestare a executării. „Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de petenta Primăria mun. Craiova, mun. Craiova prin Primar în contradictoriu cu intimata Parohia Ortodoxă „Sfântul Ilie“ prin Mitropolia Olteniei, Arhiepiscopia Craiova. Dispune suspendarea provizorie a executării silite până la soluționarea cererii de suspendare formulată în cadrul contestației la executare ce face obiectul dosarului nr. 37734/215/2014“, se arată în soluția instanței.
Mitropolia a trimis colegiului, prin executorul judecătoresc Stelian Pușcă, o somație pe data de 9 octombrie în care solicita să i se predea clădirea și terenul de 1.150 de metri pătrați de pe strada Mihai Viteazul. Executorul a cerut, la rândul lui, colegiului să-i plătească onorariul de executare de 5.520 de lei, în caz contrar urmând să-i pună poprire pe conturi. Inițial, reprezentanții mitropoliei au declarat că nu au inițiat nici o acțiune de executare, apoi au revenit și au precizat că preluarea imobilului este necesară pentru renovarea și consolidarea lui, dar că nu îi evacuează pe elevi. Cu toate acestea, mitropolia a aruncat pisica în curtea Primăriei Craiova, sugerând municipalității să găsească o soluție care să nu afecteze elevii.
„Mitropolia Olteniei este deschisă dialogului cu unitatea de învăţământ şi în principal cu Primăria Craiovei, în calitate de ordonator principal de credite al instituţiei de învăţământ, în scopul găsirii unei soluţii care să nu afecteze elevii ce învaţă aici. Printre aceste soluţii, Mitropolia Olteniei agreează şi soluţia primirii unei alte clădiri de la Primăria Craiovei, sau orice altă variantă care va fi găsită de comun acord, pe calea dialogului“, se arată într-un drept la replică trimis GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS