4.5 C
Craiova
luni, 25 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Local Gorj Consilierii judeţeni s-au certat pe bugetul pentru Ansamblul „Doina Gorjului”

Consilierii judeţeni s-au certat pe bugetul pentru Ansamblul „Doina Gorjului”

Consilierii judeţeni s-au certat în şedinţa de azi pe modalitatea de reaprtizare a fondurilor pentru anumite instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Gorj.

Opoziţia a imputat conducerii Consiliului Judeţean că alocă prea mulţi bani pentru Ansamblul „Doina Gorjului”. Dan Vâlceanu, consilier judeţean al PDL Gorj, a declarat că nu există rectificare bugetară fără să fie alocate fonduri pentru ansamblul respectiv:
„ «Doina Gorjului» este foarte costisitoare. Nu e nici o rectificare bugetară fără să dăm bani la «Doina Gorjului». Nu spun lucrul acesta acum, ci de fiecare dată. De data aceasta, în recitificarea bugetară a apărut și Școala Populară de Artă, dar sumele sunt mult mai mici decât cele de la «Doina Gorjului», pentru că Școala Populară de Artă reușește să facă rost de bani și să se autofinanțeze, iar la «Doina Gorjului» am alocat de două ori bani, o dată prin rectificarea bugetară și încă o dată prin dispoziția președintelui Consiliului Județean. Explicațiile că trebuie să participe la Vinea, la o manifestare nu prea stau în picioare. Cred că managerul de la «Doina Gorjului» ar trebui și responsabilizat, iar dacă cere bani la Consiliu Judeţean, criteriul de împărțire a banilor este pixul baronului. Acesta este criteriul prioritar. Mai mult decât atât, le-am spus că dacă tot se face din pix, măcar să fie făcută logic, pentru că se dau 500 de milioane de lei vechi la Târgu Jiu, în condițiile în care pentru Târgu Jiu suma aia nici nu există, dar probabil că a rămas o ultimă factură neplătită de la o masă din campanie”, a declarat Dan Vâlceanu, care este şi preşedinte al PDL Gorj.

Călinoiu spune că cei mai buni primesc bani

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că au existat discuţii la repartizarea fondurilor la nivel local, către primării, din cota de 20% defalcată din TVA. De asemenea, Călinoiu a spus că banii primiţi de Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” sunt acordaţi pe merit, întrucât instituţia respectivă a avut rezultate în ultima perioadă. „Discuțiile nu au lipsit. Asigur de toată transparența repartizarea sumelor care nu pot să acopere în integralitate solicitările la nivel local și atunci pentru cofinanțări și arierare am făcut să asigurăm sume pentru fiecare localitate. Suntem în faza de a acoperi arieratele înregistrate cu ani în urmă, la care s-au mai adăugat și alte sume la arierate. Ansamblul a primit bani pentru că cei de acolo sunt buni. Ne fac imagine şi acum vor merge să cânte la Viena, unde se va vorbi de Gorj. Nu este nici un fel de problemă dacă orientăm banii acolo unde dau rezultate”, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Israelul interzice toate zborurile de pasageri până la sfârșitul...

Israelul a decis să interzică toate zborurile de pasageri,...

ȘTIRI GdS

CEO le va oferi angajaților vouchere de vacanță de...

Angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor beneficia și anul acesta de vouchere de vacanță, cu toate că societatea a încheiat anul trecut cu pierderi...

Autoritățile vor să finalizeze lucrările la Calea Eroilor până...

Autoritățile din Târgu Jiu vor să finalizeze lucrările la Calea Eroilor până la vizita specialiștilor UNESCO. Lucrările ar fi trebuit să fie demarate în...

Crește numărul celor care dau statul la coadă pe...

Numărul celor care își achită impozitul online este în creștere în municipiul Târgu Jiu. Pandemia de coronavirus i-a determinat pe tot mai mulți cetățeni...

Marcel Tănăsescu, propus la conducerea RAT Craiova pentru următorii...

Marcel Tănăsescu este propus la conducerea RAT SRL Craiova pentru următorii patru ani.

Fără salarii majorate în familia „Administraţie“ de la Craiova

Funcționarii publici din cadrul Primăriei Craiova și Consiliului Județean Dolj vor fi plătiți și în 2021 la fel ca în 2020, chiar dacă a crescut salariul de bază minim brut pe ţară.

Liceele din Dolj recalculează tăierile de clase

Liceele din Dolj recalculează tăierile de clase