7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Opt sirieni au fost prinşi încercând să intre ilegal în România

Dolj: Opt sirieni au fost prinşi încercând să intre ilegal în România

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat astăzi pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion Mercedes, cetăţeanul bulgar Stoyanov K., de 39 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire, saltele şi burdufuri de pernă din Bulgaria pentru Franţa.
Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiţi opt migranţi ascunşi după coletele de marfă transportate.
Din  verificările  efectuate, s-a constatat faptul că grupul era format din opt persoane de sex masculin de cetăţenie siriană, cu vârste cuprinse între 16 şi 40 ani.
În cadrul primelor cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat din Siria în urmă cu aproximativ o lună, au ajuns în Turcia, iar apoi în Bulgaria. Aici au plătit călăuzelor 3000 de euro de persoană, iar acestea i-au îmbarcat în autocamion, în Sofia cu destinaţia Germania. Dacă ajungeau la destinaţie, migranţii mai plăteau 6000 de euro, de persoană.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS