7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDebitele sociale, problemă la nivel național

Debitele sociale, problemă la nivel național

La ședința Colegiului Prefectural s-a discutat și despre debitele care trebuie recuperate de către AJPIS Dolj, în sumă de 700.000 de lei
La ședința Colegiului Prefectural s-a discutat și despre debitele care trebuie recuperate de către AJPIS Dolj, în sumă de 700.000 de lei

Director executiv al Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj, Marius Simcelescu, a precizat miercuri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Dolj, că agenția are de recuperat de la debitori sume de sute de mii de lei și că ar putea fi luată în considerare angajarea de firme pentru recuperarea prejudiciilor, pe lângă parteneriatul pe care AJPIS Dolj îl are deja cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). „Sunt foarte multe astfel de cazuri și, probabil, o să ne îndreptăm spre firme care să recupereze aceste debite. Chiar aseară a fost o discuție foarte mare la nivel național. ANAF are probleme cu acest lucru, iar noi avem debite în sumă de 700.000 de lei. (…) Oamenii au termen până la 26 decembrie să-și plătească debitele, iar după această dată avem un program de popriri, de majorări la debite în condițiile în care ei nu plătesc. Iar ANAF-ul are alte activități, știu și eu, și le-am creat o problemă foarte gravă în sistem dacă a fost această discuție acidă”, a explicat Simcelescu.
Debitele amintite, de 700.000 de lei, se referă, printre altele, la persoane care realizează venituri și primesc și ajutor social în același timp, la alocația pentru susținerea familiei sau la persoane decedate care își primeau în continuare drepturile.
Directorul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dolj, Bogdana Dragomirescu, a explicat pentru GdS că „este o chestiune care se discută la nivel național. Când vom afla ceva, vă vom comunica”, a spus Dragomirescu. Totodată, prefectul s-a arătat și el interesat de problemă: „Dacă o să aveți propuneri, să-mi spuneți și mie și le înaintăm la București. Trebuie să găsim o variantă cât mai bună, ținând cont că e vorba de o pătură socială cu mari probleme, să vedem ce soluții se găsesc și la nivelul guvernului“, a spus prefectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS