8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrim-procurorul Judecătoriei Orşova şi alţi patru inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore

Prim-procurorul Judecătoriei Orşova şi alţi patru inculpaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore

procuror

Sîrboi Carmen, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova şi alţi patru inculpaţi în dosarul care vizează infracţiuni precum luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma unei hotărâri luate de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, începând de la data de 15.10.2014, a următorilor inculpaţi:

– Sîrboiu Carmen, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, pentru infracţiunile de: luare de mită, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru altul, de foloase necuvenite şi instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.
– Ianoşi Ion, comisar şef de poliţie, şef al Serviciului de Investigaţii Fraude din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, pentru două infracţiuni de luare de mită.
– Fişter Ionuţ, subofiţer de poliţie, şef al Formaţiunii Rutiere din cadrul Poliţiei mun. Orşova, pentru infracţiunile de: luare de mită, abuz în serviciu în scopul obţinerii, pentru altul de foloase necuvenite şi două infracţiuni de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite
– Duducea Viorel-Sorinel, administrator al SC Via Vita SRL şi SC Via Vita Construcţii SRL, pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă şi dare de mită.

De asemenea, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de inculpatul Popescu Constantin, om de afaceri și, la data faptelor, președintele organizaţiei municipale Orșova a unui partid politic (arestat în altă cauză), pentru trei infracţiuni de dare de mită şi instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS