21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCăpitanul Bill Garren a preluat comanda bazei de la Deveselu

Căpitanul Bill Garren a preluat comanda bazei de la Deveselu

Căpitanul Bill Garren a preluat vineri, 10 octombrie, comanda Unităţii de Sprijin a Forţelor Navale de la Deveselu, judeţul Olt, printr-o ceremonie prezidată de comandantul Forţelor Navale pentru Regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby.

În timpul ceremoniei de preluare a bazei militare, Bill Garen s-a declarat încântat să lucreze cu o echipă româno-americană. „Este o onoare să mă aflu aici şi să am prilejul să lucrez cu această echipă internaţională de profesionişti dedicaţi care construiesc viitorul apărării antirachetă în Europa. Mai avem mult de lucru, dar succesul nostru viitor se află în mâinile membrilor acestei extraordinare echipe americano-române. Aşadar, avem tot ce ne trebuie pentru a excela“, a spus căpitanul Garren.

Baza va fi complet operaţională la sfârşitul anului 2015

De asemenea, contraamiralul John Scorby, comandantul Forţelor Navale pentru regiunea Africa şi Asia de Sud-Vest, a fost invitat să susţină o alocuţiune la ceremonie. „Ceremonia de astăzi este un punct de referinţă, întrucât sporim capacitatea de apărare împotriva rachetelor balistice în Europa. Colaborarea strânsă, continuă, cu partenerii noştri români demonstrează cât de vitali sunt aliaţii noştri europeni în construirea sistemului global de apărare antirachetă al NATO“, a spus Scorby.
Această ceremonie a avut loc după ce în octombrie 2013 s-a dat startul oficial al lucrărilor de construcţie a amplasamentului. Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale urmează să devină complet operaţională la sfârşitul anului 2015. Sistemul terestru de apărare antirachetă din România va fi aproape identic cu cel folosit pe distrugătoarele şi crucişătoarele cu capacităţi antirachetă Aegis ale Forţelor Navale. Acesta este conceput pentru a detecta, urmări şi acţiona împotriva rachetelor balistice. De asemenea, sistemul poate distruge în zbor acest tip de rachete.
Unitatea de Sprijin a Forţelor Navale ocupă aproape 174 de hectare. Amplasamentul va fi constituit dintr-un sistem radar şi sistemul de comandă, control şi comunicaţii aferent. Separat, va găzdui mai multe module de lansare care conţin sisteme de interceptare SM-3, iar personalul va fi reprezentat de circa 200 de militari, angajaţi civili şi personal contractant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS