22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Un nou termen pentru deschiderea blocului Materno - Infantil din Severin

Mehedinţi: Un nou termen pentru deschiderea blocului Materno – Infantil din Severin

Blocul Materno Infantil ar putea fi deschis în două săptămâni, după cum a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută vineri.

Zilele acestea se lucrează la mutarea aparaturii din vechea clădire, în unitatea de lângă Spitalul Judeţean. Contractul de achiziţie de aparatură nouă pentru Blocul Materno Infantil a fost oprit, odată cu arestarea preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu. Actuala conducere a Consiliului Judeţean Mehedinţi a căutat soluţii mai puţin costisitoare, şi a decis ca aparatura din vechea maternitate să fie mutată în noua clădire, astfel încât unitatea să se deschidă.
Aladin Georgescu a avansat vineri un nou termen de deschidere. „Ne-am dorit să dotăm această nouă maternitate cu aparatură nouă şi mobilier nou. Din păcate nu s-a putut şi am apelat la soluţia de rezervă, aceea de a primi aparatură de la alte spitale din ţară şi din judeţ şi de a folosi în continuare aparatura existentă în vechea maternitate, aparatură care poate fi folosită. Am început operaţiunile de mutare în Blocul Materno – Infantil şi din estimările noastre, în aproximativ două săptămâni cred că putem vorbi despre deschiderea noii maternităţi în noua locaţie”, a declarat Aladin Georgescu.

Blocul Materno Infantil a fost de-a lungul timpului motiv de controversă între şefii care s-au perindat pe la conducerea judeţului. După ce se va deshide în sfârşit, Consiliul Judeţean rămâne cu o rată lunară de aproximativ 700.000 lei a creditului în valoare de 35.000 000 lei, contractat pentru construcţie în 2010. Practic acestă rată sugrumă bugetul administraţiei judeţene.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS