Răfuiala a pornit de la un câine
Răfuiala a pornit de la un câine
Răfuiala a pornit de la un câine

Un bărbat de 38 de ani, din comuna gorjeană Schela, satul Sâmbotin, va sta 14 ani după gratii pentru că a ucis stăpânul unui câine ce l-a lătrat. Magistraţii gorjeni l-au condamnat pe Valeriu Cânepă la 14 ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de omor, victimă fiind Dorin Găman. Valeriu Cânepă se deplasa pe bicicletă prin Sâmbotin şi atât de tare s-a enervat când a fost lătrat de un câine, încât a coborât de pe bicicletă şi l-a înjunghiat cu un briceag pe stăpânul animalului. Agresorul şi-a recunoscut fapta şi a cerut judecarea procesului după procedura simplificată pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. Cu toate acestea la producerea faptei a fugit în pădure de poliţie, fiind găsit cu mascaţi cu ajutorul câinilor specializaţi. Valeriu Cânepă are de plătit şi despăgubiri către urmaşii celui decedat şi către alte instituţii.
„Obligă pe inculpat la plata sumei de 1162,88 lei, cu dobânzile legale aferente la data plăţii, către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, sumă ce reprezintă contravaloarea cheltuielilor ocazionate de deplasarea autosanitarei şi transportul părţii vătămate Găman Dorin. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Hanţiu Valentina. Obligă pe inculpat la 8.000 de lei despăgubiri materiale, reprezentând cheltuieli de înmormântare şi pomenire a victimei Găman Dorin şi la 6.000 de lei daune morale, către partea civilă Hanţiu Valentina. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă Ceauranu Maria. Obligă pe inculpat la 3.000 de lei daune morale, către partea civilă Ceauranu Maria. Obligă pe inculpat la 120 lei cheltuieli judiciare statului. Cu apel“, potrivit judecătorilor târgujieni. Crima a fost comisă în luna martie a acestui an.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.