9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Al şaselea caz de heptatita A în Brezoi

Vâlcea: Al şaselea caz de heptatita A în Brezoi

Şase copii cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani  din satul Valea lui Stan, aparţinând oraşului Brezoi, se află internaţi în acest moment în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, potrivit adevarul.ro. În patru cazuri, rezultatele analizelor de laborator au confirmat deja infectarea cu hepatita A. Copiii provin dintr-o comunitate săracă şi nu este exclus ca aceştia să se fi îmbolnăvit din cauza apei din fântâni.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a făcut deja catagrafierea locului, dezinfecţia în şcoala unde învaţă minorii bolnavi, iar acum se pregăteşte să treacă la imunizarea celor 163 de copiii care locuiesc în satul Valea lui Stan, locul unde a fost depistat focarul de hepatita A.

„Am comandat 200 de doze de vaccin antihepatic A, de tip pediatric, iar imunizarea începe de astăzi. Din cauza condiţiilor precare în care trăiesc aceşti copii, ne aşteptăm să mai apară şi alte cazuri. Imunizarea se va face în şcoală şi în cabinetul medicului de familie din zonă pentru a putea vaccina cât mai mulţi copii din cei 163, cât am catagrafiat noi. Am luat probe de apă din fântâni, am făcut şi dezinfecţia sursei de apă. Avem promisiunea domnului primar că această comunitate va fi racordată la sistemul de alimentare cu apă al oraşului”, a declarat medicul Luminiţa Apostolescu, purtător de cuvânt al DSP Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS