12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Agajaţii RAAN vor picheta sediul companiei

Mehedinţi: Agajaţii RAAN vor picheta sediul companiei

RAAN se află într-o situaţie critică din punct de vedere financiar
RAAN se află într-o situaţie critică din punct de vedere financiar

Un număr de 150 de salariaţi ai platformelor Romag Prod şi Romag Termo pichetează, joi, între orele 11.00 -13.00, sediul RAAN din Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi de faptul că nu au primit diferenţa de 75% din lichidarea pe luna august.

Liderul Sindicatului Romag Prod, Florin Rogobete a declarat marţi, că în cursul zilei va depune la Primăria Drobeta Turnu Severin o solicitare pentru obţinerea autrizaţiei necesare pichetării sediului RAAN.
„Noi solicităm o autorizaţie de la Primăria Drobeta Turnu Severin privind pichetarea sediului RAAN cu 150 de oameni la care să putem purta şi discuţii cu administratorul special şi administratorul judiciar referitor la funcţionarea unităţii noastre şi acordarea la zi a salariilor. Am purtat discuţii inclusiv la Departamentul Energiei prin care ni s-a promis că se rezolvă problema. Având în vedere rectificarea de buget şi blocajul care este, noi considerăm că nu s-au îndeplinit promisiunile făcute de către ministru, în sensul că se va rezolva problema. Poate o rezolvă şi nu ştim noi şi atunci este necesar să ne întâlnim să aflăm cum stau lucrurile“, a mai adăugat Rogobete.

Cei aproximativ 2.700 de angajaţi ai RAAN au primit în data de 25 septembrie, doar 25% din lichidarea pe luna august. Compania se află într-o situaţie critică din punct de vedere financiar, neavând resurse pentru stocul de cărbune necesar asigurării agentului termic pe perioada iernii, Romag Termo fiind furnizorul unic de căldură în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS