10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFirma de taxi D&D se apără

Firma de taxi D&D se apără

La aproape o lună de când GdS a publicat povestea unui bărbat din comuna doljeană Întorsura, care susținea că a fost păcălit cu un autoturism Chevrolet de SC D&D International SRL, administratorul firmei de taxi a transmis GdS un drept la replică.
În ediția din 11 septembrie 2014, GdS publica articolul „Înșelat cu o mașină de taxi?“, în care doljeanul Mircea Rada se plângea că a plătit SC D&D International SRL 17.000 de lei pentru un autoturism Chevrolet Aveo, însă a rămas și fără bani, și fără mașina pe care a lucrat ca taximetrist câteva luni. Bărbatul a susținut că a plătit pentru mașină suma de 17.000 de lei, însă administratoarea firmei, Maria Curteanu, a întocmit un antecontract de vânzare-cumpărare pe care a trecut doar suma de 10.000 de lei. Ulterior, reprezentanții firmei de taxi i-au luat echipamentul de pe mașina de taxi, iar pe 28 august, anul acesta, firma i-a oprit mașina. Cu ocazia redactării acestui material de presă, GdS a solicitat un punct de vedere SC D&D International SRL, însă reprezentanții firmei ne-au sfătuit să întrebăm la poliție despre problema lui Rada.
Vineri, SC D&D International SRL a transmis GdS un punct de vedere prin care lămurește această problemă. Potrivit reprezentanților D&D, Mircea Rada a fost angajat ca taximetrist în perioada 28 octombrie 2013 – 13 august 2014, când i-a fost desfăcut contractul de muncă „din motive exclusiv imputabile acestuia“. SC D&D i-a vândut Chevroletul Aveo lui Rada pentru suma de 10.000 de lei plus TVA, banii fiind achitați de taximetrist în două rate (facturile DJ DAN nr.178 și DJ DAN 179), însă nu a fost eliberată o factură fiscală finală pentru că Rada nu achitase TVA-ul și nu trecuse termenul de cinci ani stipulat în antecontract. Reprezentanții D&D mai spun că, începând cu luna martie, Mircea Rada nu și-a mai predat încasările, motiv pentru care, pe 6 august, Maria Curteanu a decis să-i ridice echipamentul de taxi de pe mașină. Pe 28 august, mașina a fost oprită la sediul D&D „ca urmare a faptului că Rada Mircea fusese văzut în trafic de alți angajați ai societății desfășurând în mod ilegal activitatea de taxi (fără a avea echipament)“, a mai precizat Maria Curteanu.
În ceea ce privește apelul efectuat de Rada la 112, „s-au prezentat doi ofițeri de poliție care împreună cu dl Rada, subsemnata Curteanu Maria și alți angajați ai firmei au observat actele, respectiv RCA-ul mașinii, copii de pe agreerea taxi, metrologia taximetrului și niște ziare, toate puse într-o sacoșă de plastic, iar măsura dispusă de aceștia a fost solicitarea actului de identitate al domnului Rada pentru sancționarea acestuia pentru apel nejustificat“, au mai transmis reprezentanții SC D&D International SRL. În legătură cu al doilea apel la 112, D&D susține că această informație este nereală, pentru că Rada nu a sunat la 112, ci a formulat o sesizare la Biroul Furturi Auto, care a fost soluționată ca nefondată de polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS