14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Copiii dezavantajați social participă la proiectul "Alege școala"

Craiova: Copiii dezavantajați social participă la proiectul „Alege școala”

Centrul social multifuncțional „Best Life” pentru copiii dezavantajați social al Arhiepiscopiei Craiovei a început activitățile din cadrul proiectului „Alege școala”. Acest program este derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română şi va fi implementat și la acest așezământ social.

Astfel, beneficiarii Centrului au participat zilele trecute la o primă activitate, intitulată „Să ne cunoaștem pe noi și pe Dumnezeu!”. Cu acest prilej, părintele Mihai Scorbură, de la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Gheorghe Vechi”, a ajuns în mijlocul copiilor, pentru a-i antrena în acțiuni de cunoaștere de sine și pentru a le vorbi despre pe tema “Să Îl cunoaștem pe Dumnezeu!”.

„Copiii au fost încântați de derularea acestui proiect la Centrul „Best Life” și dornici de a participa și în alte zile la activități coordonate de părintele Scorbură, care îi va mai vizita pe micuți, pentru a continua prezentarea de teme folositoare”, a declarat Gabriela Firu, coordonatorul Centrului social „Best Life”.

La final, beneficiarii Centrului vor merge în pelerinaj, însoțiți de specialiști, la Mănăstirea Caraiman din județul Prahova.
Proiectul “Alege școala” urmărește prevenirea şi combaterea fenomenului abandonului şcolar, prin dezvoltarea unor soluţii educaţionale alternative, necesare motivaţiei pentru educaţie a copiilor din mediul rural şi urban cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS