Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgenţă Craiova are nevoie de investiții. Ministerul Sănătății cere Consiliului Județean Dolj să găsească soluții pentru renovarea clădirii în care sunt tratați bolnavii de cancer din Oltenia. Reprezentanții acestei instituții spun că înainte de a aloca banii trebuie să analizeze situația.
În urmă cu câteva zile, managerul Spitalului Județean de Urgență a purtat discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății în ceea ce privește situația clădirii în care sunt tratați bolnavii de cancer. În această clădire de patru etaje din curtea spitalului se află Secția de Oncologie, cea de Radioterapie, dar și Dermatologia. Clădirea nu a mai primit finanțare din partea spitalului din 1997. În plus, Secția de Radioterapie este singura din regiune și aici se înghesuie bolnavi din toată zona, astfel că apar des situații în care pacienții sunt nevoiți să stea și câte doi într-un pat.
Managerul spitalului, Bogdan Fănuță, a spus că trebuie făcute multe lucruri în această secție și că încearcă să găsească cea mai bună soluție, dar că are nevoie de sprijin. „Am discutat cu reprezentanții Ministerului Sănătății despre situația acestei secții, iar cei de acolo au spus că trebuie să reabilităm neapărat clădirea în care se află Oncologia, cu ajutorul consiliului județean. Eu o să discut cu reprezentanții consiliului, astfel încât să mișcăm lucrurile și să facem măcar igienizare și renovare. Chiar este nevoie să începem lucrările, mai ales având în vedere că pacienții care ajung în această secție se află de cele mai multe ori în stare gravă și au nevoie de condiții“, a precizat dr. Bogdan Fănuță.
„Este nevoie de o reabilitare serioasă a acestei clădiri”
Conducerea Spitalului Județean are în prezent încheiat un contract cu Penitenciarul Craiova prin care un grup de deținuți lucrează la renovarea secțiilor Pediatrie I și Chirurgie II. Managerul instituției a precizat că, după ce vor termina treaba în cele două secții, muncitorii de la penitenciar vor începe să igienizeze Secția de Oncologie. „Este mare nevoie de o reabilitare serioasă a acestei clădiri, dar pentru asta trebuie mulți bani. Eu vreau ca măcar partea de igienizare să o rezolv și m-am gândit că după ce oamenii o să termine de lucru în spital o să-i mut aici, să încercăm să îmbunătățim cât de cât situația. Banii spitalului sunt puțini, avem nevoie și de sponsorizări. Poate că oamenii care au potențial financiar ne vor ajuta“, a precizat managerul Spitalului Județean.
În urmă cu o lună, oficialii Consiliului Județean Dolj precizau pentru GdS, în legătură cu situația Secției de Oncologie, că există un proiect la care se lucrează și care vizează îmbunătățirea condițiilor.
În legătură cu cererea făcută de către Ministerul Sănătății către Consiliul Județean Dolj, prin intermediul managerului spitalului, Alina Tănăsescu, vicepreședinte CJ Dolj a declarat că așteaptă să primească adresă din partea Spitalului Județean de Urgență Craiova și în acel moment se va analiza situația. „Înainte de a aloca bani, trebuie să vedem cum stau lucrurile la fața locului. Consiliul Județean Dolj a alocat sume consistente pentru spital și se vede acest lucru“, a precizat Alina Tănăsescu.