25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbasadorul Irakului caută investitori la Craiova

Ambasadorul Irakului caută investitori la Craiova

http://www.youtube.com/watch?v=EN83fqoxfBQ

Ambasadorul Irakului în România, Omer Ahmed Karim Berjinzi (foto), se află de ieri într-o vizită de două zile în Craiova pentru a-i încuraja pe oamenii de afaceri să investească în Irak. Ambasadorul a avut ieri mai multe întâlniri de afaceri, a ţinut o prelegere la Facultatea de Drept, apoi s-a întâlnit cu primarul Craiovei, iar astăzi urmează să viziteze Fabrica de Avioane. „Sunt încântat să transmit invitaţia adresată de guvernatorul provinciei Sulaymaniyya (nordul Irakului, situată în regiunea autonomă a Kurdistanului Irakian) doamnei primar, pentru ca edilul Craiovei să viziteze această provincie.
În prima zi a vizitei mele la Craiova, am mers la Universitatea din Craiova, unde am ţinut la Facultatea de Drept o prelegere pe tema situaţiei Irakului înainte şi după anul 2003. După aceea am avut întâlniri cu oameni de afaceri din Craiova, cu care am purtat discuţii pe tema oportunităţilor de investiţii în Irak, vorbind totodată despre modalităţi prin care poate fi încurajat mediul de afaceri să investească în Irak. Vă asigur că în acest moment Irakul are nevoie de tot felul de produse şi activităţi economice, pentru că cererea este foarte mare în toate domeniile, începând cu infrastructura şi continuând cu celelalte domenii. Avem nevoie în Irak de ceea ce produceţi dumneavoastră aici, la Craiova, şi mă refer la avioane, trenuri şi maşini şi utilaje agricole. Am discutat cu doamna primar despre aceste oportunităţi, dar şi despre posibilităţile de a pune în practică aceste oportunităţi. Mâine (astăzi – n.r.), în ultima zi a vizitei mele la Craiova, voi merge la Fabrica de Avioane, după care voi transmite un raport detaliat către guvern“, a declarat ambasadorul Irakului. Primarul Craiovei a precizat că Irakul reprezintă o oportunitate pentru firmele din Craiova.
„Irakul este o ţară în plin avânt. La ora actuală este considerată de către investitori un adevărat El Dorado, pentru că au primit foarte mulţi bani de dezvoltare de la Naţiunile Unite şi chiar au nevoie de firme de construcţie care să vină să reconstruiască oraşul Sulaymaniyya şi Irakul şi, de asemenea, au nevoie de trenuri, maşini, tractoare ş.a.m.d., cam tot ceea ce producem noi pe platforma industrială. Deci, eu văd această vizită a domnului ambasador în Craiova ca pe o oportunitate extraordinară a oamenilor de afaceri din Craiova de a putea exporta“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS