5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnaţi definitiv pentru trafic de droguri

Condamnaţi definitiv pentru trafic de droguri

Curtea Supremă a condamnat definitiv trei doljeni din Unirea şi Pleniţa, acuzaţi că au introdus în ţară aproape patru kilograme de haşiş, droguri care urma să fie vândute în municipiul Craiova.

În dimineaţa zilei de 7 martie 2012, ofiţerii antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, descindeau în comunele Pleniţa şi Unirea, pentru a face percheziţii la mai multe persoane suspectate de traficul de droguri de risc.  
Oamenii legii obţinuseră informaţii că un anume Ionuţ Marinescu se ocupa cu distribuirea de haşiş provenit din Spania în municipiul Craiova, preţul fiind de 50 de lei gramul. Ulterior, în urma interceptărilor convorbirilor suspectului, ofiţerii BCCO au aflat că Stratil Mihai, un doljean care se afla în Spania, urma să-i trimită surorii sale, Mariana Nuţu, o cantitate mare de haşiş. Pe 7 martie, în urma percheziţiilor, în locuinţa Marianei Nuţu din comuna Unirea, anchetatorii au descoperit 3,7 kilograme de haşiş.
În faţa procurorului de caz, Mariana Nuţu a explicat că drogurile nu îi aparţineau, ci fuseseră aduse din Spania de fratele său, care a plecat din ţară imediat după ce a lăsat acasă haşişul. În urma anchetei s-a mai stabilit că, în seara zilei de 6 martie, Ionuţ Marinescu luase o plăcuţă de haşiş de la domiciliul Marianei Nuţu, însă a doua zi drogurile nu au mai fost găsite la el.

Trei inculpaţi condamnaţi definitiv

Prin rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT, în aprilie 2012 au fost trimişi în judecată Ionuţ Marinescu, Mioara Popa, Stratil Mihai şi Mariana Nuţu, printre acuzaţiile aduse numărându-se traficul de droguri de risc, trafic internaţional de droguri de risc, respectiv complicitate la trafic de droguri de risc.
Judecătorilor de la Tribunalul Dolj nu le-a luat prea mult să judece acest dosar, iar pe 3 decembrie, acelaşi an, i-a condamnat pe trei dintre cei patru inculpaţi. Ionuţ Marinescu a fost condamnat la patru ani închisoare, Mariana Nuţu la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, iar Stratil Mihai, la şapte ani de închisoare. În schimb, Mioara Popa a fost achitată. Sentinţa Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de inculpaţi, iar în octombrie 2013, Curtea de Apel Craiova a hotărât să majoreze pedepsele celor trei inculpaţi. La apel, Ionuţ Marinescu a fost condamnat la şase ani de închisoare, Mariana Nuţu la trei ani, iar Stratil Mihai a primit o pedeapsă de zece ani de puşcărie pentru faptele comise.
A urmat recursul, care s-a judecat până săptămâna trecută la Curtea Supremă, instanţă care a hotărât să-i reducă pedeapsa lui Stratil Mihai la cinci ani de închisoare. Ceilalţi doi inculpaţi au rămas cu pedepsele date în octombrie 2013 de judecătorii Curţii de Apel Craiova.
Potrivit poliţiştilor din cadrul IPJ Dolj, în cursul zilei de vineri, Mariana Nuţu a fost dusă în arest, de unde va fi transferată într-un penitenciar. Ionuţ Marinescu era după gratii când a fost condamnat definitiv, doljeanul fiind arestat preventiv de pe 7 martie 2012. În schimb, Stratil Mihai, care nu s-a mai întors din Spania, a fost dat în urmărire internaţională începând cu 14 martie 2012, când pe numele lui a fost emis un mandat de arestare în lipsă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS