25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPieţele Orizont şi 1 Mai vor fi concesionate

Pieţele Orizont şi 1 Mai vor fi concesionate

\n

Administratorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Claudiu Neagoe, a declarat că primăria va scoate la concesionare pieţele Orizont şi 1 Mai. Prima se află în cartierul Craioviţa Nouă, iar cea de-a doua în faţa Spitalului Judeţan de Urgenţă. Cele două pieţe au trecut din motive financiare de la SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL în proprietatea publică şi privată a municipiului şi în administrarea consiliului local. „Societatea pe care o administrez nu îşi permitea să facă investiţii în cele două pieţe. Acestea aveau aproximativ patru-cinci comercianţi în ele şi nu erau rentabile. Testăm să vedem dacă este un succes concesionarea“, a explicat Claudiu Neagoe.
Acesta a precizat că pieţele nu îşi vor schimba destinaţia. „Nu se pune problema de privatizare. Cât despre destinaţia acestora, este important ca oamenii să ştie că, prin contract, concesionarul va fi obligat să păstreze destinaţia de piaţă şi să construiască conform cerinţelor Consiliului Local Municipal, care va stabili şi perioada de concesiune, între zece şi 20 de ani“, a mai spus administratorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.  

După asfaltare, aleile carosabile trec înapoi la Pieţe şi Târguri

La trecerea celor două pieţe în administrarea consiliului local, care s-a petrecut la sfârşitul lunii martie, au fost preluate şi aleile carosabile din toate pieţele craiovene. Claudiu Neagoe a precizat că acestea vor fi asfaltate şi redate ulterior societăţii din subordinea primăriei. „Cât despre celelalte pieţe, doresc să fac menţiunea că aleile carosabile au fost preluate de Consiliul Local Municipal pentru a le asfalta, deoarece SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, deşi a avut profit, nu poate să-l cheltuiască pe tot pentru aleile respective. După asfaltare, acestea vor fi preluate înapoi de societatea noastră“, a încheiat Neagoe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS