12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovean ucis de o remorcă la intrarea în Slatina

Craiovean ucis de o remorcă la intrarea în Slatina

\n

Un craiovean de 43 de ani şi-a pierdut viaţa ieri-dimineaţă, în urma unui accident violent produs la intrarea în municipiul Slatina, Olt, de remorca unui autocar care s-a desprins şi a intrat pe contrasens.
Potrivit poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, ieri-dimineaţă, în jurul orei  7.00, Vasile Ghiţă, de 32 de ani, din Ploieşti, conducea un autocar cu remorcă pentru bagaje pe strada Piteşti, dinspre comuna Valea Mare către Slatina. În zona uzinei Alro, din cauze care nu au fost stabilite încă de poliţiştii olteni, remorca autocarului s-a desprins şi a intrat pe contrasens, unde a lovit în plin cabina unui tir condus regulamentar din sens opus de Marian Gafu, de 43 de ani, din Craiova.
În urma impactului cu tirul, remorca a fost proiectată în două autoutilitare, proprietatea unei societăţi comerciale din judeţul Argeş, care circulau în spatele autocarului.
Pompierii Detaşamentului Slatina au trimis la locul accidentului un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD şi o autospecială de intervenție, acestea fiind urmate de două ambulanţe şi mai multe echipaje de poliţişti. Pompierii şi medicii nu au mai putut face însă nimic pentru şoferul tirului, care murise pe loc în urma impactului violent.
„Din păcate, în momentul sosirii echipajelor de intervenție, șoferul încarcerat în cabina tirului, un bărbat de 43 de ani, din Craiova, a fost găsit decedat. Victima se afla prinsă între bord, volan și plafonul capului tractor, fiind extrasă dintre fiarele contorsionate de pompierii de la descarcerare“, a precizat plutonier Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.
Deşi remorca autocarului a avariat serios şi două autoutilitare, nu au mai fost rănite alte persoane în urma accidentului.
Poliţiştii olteni au mai precizat pentru GdS că în cazul acestui accident a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS