13.8 C
Craiova
joi, 1 octombrie, 2020
Știri de ultima oră Local Zece ani de puşcărie pentru trafic de persoane

Zece ani de puşcărie pentru trafic de persoane

„http://www.youtube.com/watch?v=UHEg6tGjWVM”

\n

Un craiovean, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare.
În dimineaţa zilei de 20 martie 2012, puţin după ora 6.00, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, sub coordonarea unui procuror DIICOT, dădeau „trezirea“ romilor din cartierul craiovean Faţa Luncii. După o serie de percheziţii, oamenii legii au ridicat trei persoane, printre care şi pe Filip Poenaru, de 35 de ani, acesta fiind ulterior arestat preventiv.
Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada ianuarie 2010 – martie 2012, Poenaru şi alţi membri ai grupului infracţional au racolat 14 tinere din judeţele Dolj, Gorj, Olt şi Argeş, pe care le-au transportat în Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie. Odată ajunse în străinătate, prin ameninţări şi bătăi, tinerele erau obligate să se prostitueze.
De pe urma victimelor, Poenaru ar fi obţinut peste 50.000 de euro. De asemenea, la momentul reţinerii principalului suspect, anchetatorii au explicat că una dintre fetele duse în Germania ar fi fost chiar mutilată când a refuzat să mai iasă la stradă.
După ce au încheiat cercetările în acest dosar, în septembrie 2012, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a lui Filip Poenaru, acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de persoane.
Anul următor, pe 6 martie, inculpatul a fost condamnat la zece ani de puşcărie, Tribunalul Dolj reţinând că uneia dintre victime i s-a cauzat o vătămare gravă a integrităţii corporale. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 25.000 de euro de la inculpat şi ca acesta să rămână în continuare în arest.
În noiembrie 2011, Filip Poenaru a pierdut apelul, iar săptămâna trecută, pe 24 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins şi recursul. Poenaru trebuie să execute cei zece ani de puşcărie, din care se scade însă perioada cât a fost arestat preventiv, de pe 20 martie 2012 şi până pe 24 aprilie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

ȘTIRI GdS

Cine va face „cărţile“ la Consiliul Judeţean Dolj?

PSD nu mai deţine majoritatea în Consiliul Judeţean Dolj. O va putea reface până la urmă în noul legislativ 2020-2024?

Ping-pong cu elevii de la Colegiul „Carol I” din...

Ping-pong cu elevii de la Colegiul "Carol I" din Craiova

La Craiova, anul universitar se va deschide cu festivităţi...

La Craiova, anul universitar se deschide cu festivităţi on-line

Masca devine obligatorie în Râmnicu Vâlcea și în mai...

În 19 localități din județul Vâlcea purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie de la 1 octombrie în anumite condiții. Membrii Comitetului Județean...
00:00:23

29 de percheziţii în trei judeţe, într-un dosar de...

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj au efectuat astăzi 29 de percheziţii pe raza judeţelor Gorj (17), Dolj...