14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimarul Genoiu cere scuze craiovenilor în problema plicurilor cu impozite

Viceprimarul Genoiu cere scuze craiovenilor în problema plicurilor cu impozite

http://www.youtube.com/watch?v=KiRWOAmnpuY

Înştiinţările de plată conţin o parolă, cu care contribuabilii îşi pot vizualiza rolul fiscal şi un cod de bare, prin care în curând impozitele se vor putea plăti prin BRD.

Viceprimarul Mihai Genoiu cere scuze contribuabililor pentru neplăcerile create de plicurile pe care Direcţia de Impozite şi Taxe (DIT) le expediază prin firma de curierat Total Post. GdS a relatat în ediţia de ieri că 100.000 de craioveni primesc în această perioadă patru tipuri de documente de la DIT, transmise prin Total Post. Numeroşi craioveni sunt nemulţumiţi că firma lasă la destinatari avize poştale, cu care aceştia trebuie să se deplaseze la sediul din centrul oraşului al Total Post pentru a primi plicurile.
„Este, într-adevăr, o lipsă de comunicare, o lipsă de informare. Îmi cer scuze în acest sens. Totul pleacă de la acest aviz poştal care a apărut la câţiva cetăţeni şi o să vă explic ce este în spatele lui. Conform Legii contabilităţii, DIT are obligaţia ca până la sfârşitul anului să facă o inventariere a patrimoniului, motiv pentru care se trimit acasă plicuri cu extrase de cont. În mod normal, aceste extrase de cont trebuie să aibă o confirmare de primire. Aşa este legea, extrasul de cont trebuie confirmat. Acolo unde nu este găsit acasă cetăţeanul, apare acest aviz poştal. Este un disconfort, recunosc, şi pe mine mă deranjează când găsesc astfel de avize acasă. Şi totdeauna stau şi mă gândesc: o fi vreo amendă, o fi vreo somaţie…“, a spus viceprimarul Genoiu, în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local (CL) Craiova.

Impozite plătite fără comision

Viceprimarul Genoiu a explicat că înştiinţările de plată conţin un „user“ şi o „parolă“ prin care contribuabilii îşi pot verifica rolul fiscal pe pagina de internet a DIT (impozite.primariacraiova.ro). În partea de jos a documentului, se află un cod de bare, prin care înştiinţarea de plată poate fi listată de la aparatele numite „info-touch“.
„Am discutat cu toate băncile din Craiova şi am găsit înţelegere pentru 2014 la BRD. La ghişeele BRD, vor fi montate aceste aparate info-touch, la care cetăţeanul vine cu înştiinţarea, citeşte codul de bare şi îşi vizualizează rolul fiscal la zi. În acelaşi timp, îşi poate lista înştiinţarea şi poate merge la ghişeu să o plătească. Nu se plăteşte nici un comision. Sistemul va aduce, probabil, şi ceva neplăceri până când este pus la punct definitiv. Dar la anul sperăm să îl generalizăm la toate băncile“, a mai spus Mihai Genoiu.
Oficialii primăriei au precizat că, în prezent, sistemul nu este funcţional. Cel mai probabil, de luni contribuabilii îşi pot vizualiza rolul fiscal pe pagina de internet a DIT. Rămâne de văzut când vor deveni funcţionale sistemele „info-touch“ şi se vor putea plăti impozitele locaşle la ghişeele BRD. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS