16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident cu cinci răniţi şi un mort în Severin

Accident cu cinci răniţi şi un mort în Severin

Un tânăr şi-a pierdut viaţa, iar alte cinci persoane au fost la un pas să aibă aceeaşi soartă, în urma unui accident de circulaţie produs ieri după-amiază pe DE 70 la intrarea în Drobeta Turnu Severin. Conducătorul auto al unei Dacii se îndrepta dinspre Drobeta Turnu Severin spre Şimian şi, la un moment dat, a pătruns pe contrasens izbindu-se de un Opel condus regulamentar. Impactul dintre cele două autoturisme a fost deosebit de puternic. Conducătorul auto al Opelului a declarat că şoferul Daciei a pătruns pe contrasens cu intenţia de a vira la dreapta şi nu s-a asigurat, moment în care s-a produs tragedia. „El a intrat pe contrasens, a vrut să intre în dreapta, dar a virat din scurt, în faţa mea, nu am mai putut să îl evit. Eu circulam regulamentar“, a povestit şocat şoferul Opelului.
Patru ambulanţe, două autospeciale SMURD şi un echipaj de la Descarcerare au intervenit pentru salvarea victimelor. Din păcate, pasagerul care se afla pe scaunul din dreapta faţă în Dacie a murit pe loc, iar alte cinci persoane au fost internate la spital în Drobeta Turnu Severin.
„Accidentul s-a soldat cu decesul unuia dintre pasagerii din autoturismul Dacia şi rănirea altor cinci persoane. Din primele verificări motivul producerii accidentului este pătrunderea pe contrasens a şoferului Daciei“, a declarat Gabriel Lică, comisar în cadrul IPJ Mehedinţi.
Pasagerii din Dacie au rămas încarceraţi, fiind scoşi de pompierii de Descarcerare. O tânără se află în stare foarte gravă.
„S-a intervenit pentru descarcerarea celor cinci victime, care au fost transportate de urgenţă la spital“, a declarat Ramona Nistor, purtătoarea de cuvânt a ISU Drobeta. Şoferul Daciei va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi pentru vătămare corporală în cazul celor cinci victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS