10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii chiulangii, adunaţi din baruri de poliţişti

Elevii chiulangii, adunaţi din baruri de poliţişti

Poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Craiova au organizat, ieri-dimineaţă, o acţiune pentru prevenirea absenteismului şcolar, vizaţi fiind elevii care chiulesc de la cursuri.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în baza protocoalelor încheiate cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Dolj, dar și cu unitățile de învățământ din centrul Craiova, polițiștii de proximitate de la Secţia 1 au verificat mai multe baruri din centrul Băniei în căutarea celor care chiuleau. Mai mulţi elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Colegiul Național „Carol I“, care ar fi trebuit să fie la cursuri, au fost găsiţi într-un bar din apropierea Muzeului de Artă. În total, în urma acţiunilor oamenilor legii, au fost găsiţi 22 de elevi care plecaseră de la ore, toţi fiind elevi la Colegiul Național „Carol I“, Liceul de Chimie şi Liceul CFR.
Toţi cei 22 de elevi au fost legitimaţi de poliţişti, apoi au fost conduşi la şcoală şi predaţi directorilor şi profesorilor diriginţi. Potrivit protocolului încheiat între poliţiştii craioveni şi mai multe licee din centrul municipiului Craiova, profesorii urmează să informeze părinţii elevilor chiulangii despre obiceiurile acestora.
Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, când vor fi intensificate şi activităţile desfăşurate în şcoli pentru prevenirea victimizării elevilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS