19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO elevă din Filiaşi şi-a aruncat bebeluşul mort la tomberon

O elevă din Filiaşi şi-a aruncat bebeluşul mort la tomberon

Caz şocant la Filiaşi. O elevă în clasa a X-a la Liceul „Dimitrie Filişanu“ a născut la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, iar miercuri a aruncat bebeluşul mort la tomberon.

Corpul nou-născutului a fost descoperit într-un tomberon din Filiaşi de un bărbat care căuta prin gunoaie. „Cadavrul a fost găsit miercuri, la ora 14.20. Era într-o pungă de nailon, aruncată în tomberon. Cazul a fost sesizat de un poliţist care trecea prin locul respectiv şi a fost oprit de un om care căuta în gunoaie şi care a deschis punga pentru că avea un miros înţepător“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Din primele cercetări, poliţiştii au ajuns la concluzia că mama bebeluşului este Andreea Cătălina M., o elevă de 16 ani de la Liceul „Dimitrie Filişanu“, care ar fi ţinut cadavrul timp de o lună în casă. Fata a spus anchetatorilor că bebeluşul s-a născut mort, dar că, de teamă, nu a spus nimănui.

La şcoală nu s-a văzut sarcina

De situaţia elevei a aflat şi conducerea Liceului „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi. Managerul unităţii de învăţământ a declarat pentru GdS că au aflat de poveste de la poliţişti şi că la clasă cadrele didactice nu au sesizat că este gravidă. „Am discutat cu diriginta clasei despre caz şi mi-a spus că nu s-a văzut sarcina. Diriginta este apropiată de elevii clasei, dar se pare că nu a reuşit să obţină această informaţie mai devreme. De altfel, fata a frecventat şcoala şi a promovat primul semestru al acestui an şcolar. Ce-i drept, în ultima vreme a absentat, dar a venit cu scutiri medicale“, a declarat Ilie Pârvu, managerul liceului. Conducerea unităţii de învăţământ a mai precizat că adolescenta este în grija tatălui de la vârsta de trei ani şi că părintele ţine legătura cu şcoala. „Venea să întrebe ce note are şi dacă promovează. Nu are o situaţie şcolară strălucită, este la o clasă foarte slabă, cu elevi care nu au rezultate extraordinare. Este însă un copil care nu a pus alte probleme disciplinare“, a mai spus directorul şcolii. Eleva a venit şi ieri la şcoală, dar a fost ridicată de poliţişti pentru audieri. „Încadrarea faptei se va face după ce vom primi rezultatul necropsiei. Deocamdată, nimeni nu ştie dacă bebeluşul s-a născut viu sau mort. Dacă s-a născut mort, va fi acuzată pentru vătămarea fătului, dar, dacă s-a născut viu, va fi acuzată de uciderea nou-născutului. În câteva zile se va stabili cauza decesului“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS