13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii în Dolj, Olt, Mehedinţi la persoane şi societăţi suspectate de evaziune fiscală

Percheziţii în Dolj, Olt, Mehedinţi la persoane şi societăţi suspectate de evaziune fiscală

 

În această dimineaţă au loc percheziţii în 31 locații (domicilii ale unor persoaneși sedii sociale ale unor societăți comerciale) situate în 7 județe (Bacău, Dolj, Mehedinți, Mureș, Olt, Giurgiu și Brașov) zone în care există suspiciuni că se află membrii unei grupări de societăţi comerciale suspectate de evaziune fiscală, informează DNA într-un comunicat.

În paralel, în legătură cu această cauză penală, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul A.N.A.F. efectuează inspecții fiscale în 23 de județe și sunt vizate 126 firme, printre care și o mare societate de comercializare a deșeurilor la nivel național, din Brașov. Au fost ridicate mai multe documente, iar pentru stabilirea activității infracționale vor fi dispuse constatări financiare. 

Ieri, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au efectuat cercetări în aceeaşi cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către o grupare de societăți comerciale din județul Iași, a unor infracțiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat de peste 1 milion euro.

În cursul dimineții de ieri, ca urmare autorizării de către instanța competentă, au fost efectuate percheziții în 12 locații situate în județele Iași și Timiș, zone în care există suspiciuni că gruparea respectivă ar fi desfășurat, în perioada 2012-2013, activitatea infracțională.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS