21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalValentine’s Day în inimile craiovenilor

Valentine’s Day în inimile craiovenilor

http://www.youtube.com/watch?v=tekAuwYTYnc

\n

Îndrăgostiţii din Bănie aşteaptă cu nerăbdare să-şi arate sentimentele faţă de partenerii de viaţă cu ocazia Valentine’s Day. Febra cumpărăturilor este în toi în magazinele oraşului. Comercianţii sunt pregătiţi să le ofere clienţilor cât mai multe produse care să definească iubirea şi în acelaşi timp să fie accesibile din punct de vedere financiar.

Împrumutată de la americani şi sărbătorită în ultimii ani din ce mai mult pe meleagurile româneşti, Valentine’s Day, sau Ziua Îndrăgostiţilor, o ia înaintea Dragobetelui cu câteva zile, astfel că tinerii craioveni îşi pot declara de mai multe ori iubirea, în cele mai inedite moduri. Magazinele invadate de inimioare roşii şi obiecte personalizate sunt luate cu asalt de craiovenii aflaţi în căutarea cadoului perfect pentru persoana iubită.
Bărbaţii sunt de părere că principalul cadou într-o astfel de zi sunt florile, însoţite neapărat de dulciuri. „Întotdeauna am sărbătorit Valentine’s Day şi nici de data aceasta nu o să fac excepţie. În primul rând, m-am gândit să-i cumpăr iubitei mele un buchet de flori şi cred că cel mai bine este să-i dau bani şi să-şi cumpere ce vrea. Sunt de părere că şi acesta este un gest romantic pentru că în acest fel poate să-şi aleagă singură ceea ce-i place şi să se folosească de acel lucru. În alţi ani am cumpărat şi lucruri mai personale, pe care ştiam că şi le dorea, cum ar fi inele, brăţări şi lănţişoare“, a spus Alexandru. Trandafirii roşii şi bijuteriile au reprezentat principalele cadouri pe care Laurenţiu le-a ales pentru iubita lui, în ultimii ani. „Cred că un trandafir roşu este un cadou foarte frumos, de care s-ar bucura orice fată îndrăgostită. Bijuteriile sunt şi ele nişte lucruri de care iubitele noastre au nevoie tot timpul şi de asta cred că pot reprezenta un cadou ideal de Valentine’s Day. În ceea ce mă priveşte, am fost şi eu surprins cu multe cadouri plăcute de Ziua Îndrăgostiţilor, dar prefer ca aceste lucruri să le ţin numai pentru mine“, a explicat tânărul îndrăgostit. Alexandru Popescu sărbătoreşte Ziua Îndrăgostiţilor în fiecare an şi de fiecare dată preferă să-şi surprindă partenera de viaţă într-un mod cât mai romantic. „Îi cumpăr flori, ciocolată şi o invit la cină în oraş. Pentru mine este suficient să accepte ieşirea în oraş, nu am nevoie de cadouri materiale din partea ei. Cred că această sărbătoare este un prilej în plus de a ne demonstra iubirea faţă de persoana de lângă noi“.

Torturile, o idee de cadou pentru  Valentine’s Day

Despre semnificaţia sărbătorii americane şi despre cadourile pe care aşteaptă să şi le ofere ne-au vorbit Adelina Brebenel şi Ştefan Podaru. „Până acum nu am avut ocazia să ne bucurăm împreună de această zi plină de iubire pentru că suntem un cuplu numai de opt luni. Preferăm cadourile romantice, care să ne definească, dar să fie în acelaşi timp şi folositoare“, au declarat tinerii îndrăgostiţi în timpul unei plimbări de dimineaţă. Alt cuplu pe care l-am întâlnit în centrul oraşului ne-a spus că tot timpul a profitat de această ocazie pentru a-şi demonstra iubirea şi pentru a ieşi din monotonie. „Prefer cadourile romantice, simbolice, dar anul trecut iubitul meu m-a surprins cu o vacanţă care m-a bucurat foarte mult“, a mărturisit, cu zâmbetul pe buze, Mirela. Violetei Mihai, o altă tânără îndrăgostită, cea mai frumoasă surpriză de Valentine’s Day i s-a făcut anul trecut: „Am primit inelul de logodnă chiar în ziua de  Valentine’s Day şi asta m-a făcut cea mai fericită. Tot timpul am sărbătorit atât ziua de Dragobete, cât şi  Valentine’s Day, şi am preferat să ofer şi să mi se ofere lucruri romantice“.
Tinerele îndrăgostite acordă mai multă importanţă decât băieţii acestei sărbători şi deja s-au gândit în ce mod să-şi surprindă partenerii. „I-am făcut diverse cadouri sugestive şi am încercat în fiecare an să-i ofer lucruri dintre cele mai diverse pentru a evita monotonia. Într-un an i-am pregătit o cină cu şampanie şi flori. Anul acesta ne gândim să ne bucurăm de Valentine’s Day departe de casă şi o să alegem să plecăm într-un weekend“, a spus Camelia Papură.
Farmecul sărbătorii americane nu şi-a pierdut semnificaţia nici pentru cuplurile care sunt de mulţi ani împreună. Este cazul Sânzianei Ciucă, o tânără care spune că o cină romantică reprezintă cadoul ideal pentru tinerii care vor să profite de această zi.
Şi cum Valentine’s Day este privită mai mult ca o sărbătoare dulce, multe dintre tinerele din Bănie aleg să-şi surprindă partenerii de suflet cu torturi în formă de inimioară, prin intermediul cărora îşi pot declara dragostea în cel mai inedit şi siropos mod. „Suntem de trei ani împreună şi de fiecare dată i-am făcut rame foto, albume personalizate şi i-am cumpărat inimioare. De data aceasta, i-am pregătit iubitului meu cea mai dulce surpriză. Am ales să-i comand un tort pe care o să-i scriu ce înseamnă pentru mine, şi sper să fie plăcut surprins“, a spus tânăra.

Şi oamenii trecuţi de a doua tinereţe sărbătoresc Valentine’s Day

Pe urmele tinerilor îndrăgostiţi calcă şi oamenii trecuţi de a doua tinereţe, care încă mai simt nevoia să-şi exprime sentimentele faţă de persoana iubită. Deşi atunci când era tânăr Cornel Ghiţă nu sărbătorea Valentine’s Day pentru că încă nu se auzise la români de această zi specială pentru îndrăgostiţi, acesta susţine că s-a adaptat şi ţine pasul cu tinerii. „Se ştie de ani buni de această sărbătoare şi vreau tot timpul să-mi surprind soţia. Prefer să-i cumpăr lucruri practice, pe care să le folosească, dar care să nu fie foarte costisitoare“, mărturiseşte bătrânul. Soţii Geamănu, trecuţi deja de prima tinereţe, ne-au povestit ce înseamnă pentru ei  Valentine’s Day. „Nu am sărbătorit niciodată Valentine’s Day, dar tot timpul sărbătorim ziua în care am făcut cununia şi cea în care ne-am căsătorit. Soţul îmi cumpără flori cu ocazia acestor zile şi de cele mai multe ori îmi dă bani să-mi cumpăr de vreau“, a explicat doamna Geamănu.

Cadourile personalizate, o variantă inedită de Valentine’s Day

Cum florile sunt nelipsite dintre cadourile cu care băieţii vor să-şi surprindă sufletele-pereche, florăriile din Craiova sunt pregătite să-i ajute să ofere cele mai frumoase şi romantice aranjamente florale. „Aranjamentele floarale, trandafirii şi florile la ghiveci s-au vândut foarte bine anul trecut de Valentine’s Day. Deocamdată nu am primit cereri speciale, dar noi ne-am pregătit pentru această zi şi aşteptăm să apară clienţii. Probabil o să vină foarte mulţi în ultima zi“, a declarat vânzătoarea de la o florărie.
Comercianţii sunt şi ei pregătiţi pentru Valentine’s Day cu cele mai diverse şi inedite cadouri. În Complexul Comercial Mercur, craiovenii pot găsi cadoul ideal, inimioare şi căni cu inscripţii de Valentine’s Day, dar şi obiecte personalizate, după care aleargă din ce în ce mai mulţi tineri. „Vreau să-i pregătesc iubitului meu o surpriză şi să-i fac un cadou romantic. M-am gândit la o fotografie cu noi doi şi un puzzle. Căni şi inimioare cu mesaje i-am mai cumpărat, şi cu ajutorul acestor metode personalizate sper să reuşesc să-l fac fericit“, spune o tânără entuziasmată.
Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, laboratorul foto de la parterul Centrului Comercial Mercur vine în întâmpinarea celor tineri cu un concurs în urma căruia pot câştiga o fotografie-tablou pe CANVAS. George Mitu ne-a spus: „Obiectele personalizate sunt foarte căutate de craioveni cu ocazia acestei zile. Sunt foarte mulţi care vor să facă rame cu persoanele iubite, albume foto şi calendare. Vin atât tineri, cât şi oameni până în 40 de ani“.
Pentru cei care nu sunt adepţii lucrurilor personalizate, comerciantul de vânzări Cristina Pâcioga, de la magazinul Charisma, a spus: „Fiind o sărbătoare care a prins mai mult la tineri, aceştia sunt cei care deja au început să cumpere produse cu mesaje de dragoste, inimioare, căni, lumânări şi ursuleţi de pluş. De asemenea, ramele foto sunt căutate în această perioadă pentru că ele tot timpul o să rămână amintire, fiind un cadou universal, pe care nimeni nu l-ar refuza“.

Craiovenii aleg oraşele predestinate iubirii

Declaraţiile de dragoste, cadourile simbolice sau vacanţele în cele mai romantice colţuri ale lumii pot reprezenta varianta ideală pentru un Valentine’s Day reuşit. Pentru cei care preferă cadourile mai practice şi vor să-şi surprindă partenerul de viaţă cu o excursie în doi la care visează de mult timp, agenţiile de turism din Craiova le stau la dispoziţie. Agentul de turism Cristina Zăvada a declarat pentru GdS: „Valentine’s Day este mai puţin sărbătorită prin vacanţe, însă ceea ce putem să oferim cadou persoanei iubite este o reducere în plus la vacanţa de vară. Există şi persoane pentru care sărbătoarea de Valentine’s Day are mare însemnătate şi aleg pachete scurte, de două, trei sau patru zile, în oraşe asociate cu iubirea. Sunt mulţi care solicită pachete pentru Paris, Praga, Viena, Londra sau Milano. Pentru România sunt mai puţine solicitări şi, de obicei, se aleg destinaţiile apropiate domiciliului, cele de pe Valea Oltului sau de pe Valea Prahovei“.

Cadouri culturale pentru îndrăgostiţii craioveni

Pentru iubitorii de artă, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ vine cu o surpriză pe care tinerii craioveni nu ar trebui să o rateze, şi anume comedia romantică „Ultimul amant fierbinte“, mâine, de la ora 18.30. Surpriza pe care Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova o pregăteşte tinerilor de Valentine’s Day este că la  achiziţionarea unui bilet al doilea este gratis. Biletele s-au pus deja în vânzare la agenţia teatrală.
Altă modalitate de a destinde publicul craiovean cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor este oferită de Evergreen Orchestra şi Casual Band, care vor dialoga, sâmbătă, 15 februarie, începând cu ora 20.00, în cadrul spectacolului „Symphonic Love Project“.
Evenimentul de sâmbătă este organizat de saxofonistul Bogdan Uţă (cel care se află în spatele numeroaselor proiecte „Evergreen“ din ultimii ani) pentru a marca Valentine’s Day. Concertul se va desfăşura pe scena Filarmonicii „Oltenia“, iar biletele se pot procura de la agenţia instituţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS