12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal după moartea unui bebeluş

Scandal după moartea unui bebeluş

Moartea unei fetiţe de trei săptămâni din comuna gorjeană Prigoria s-a transformat într-un adevărat scandal, medicii Spitalului de Urgenţă Craiova fiind acuzaţi de părinţii micuţei că au decis să o externeze prematur, iar copilul a murit în aceeaşi zi în care a ajuns acasă.

Ion Stoicioiu, tatăl bebeluşului de numai trei săptămâni, spune că fetiţa a murit după ce a fost externată din Spitalul de Urgenţă Craiova şi după ce a primit asigurări că este sănătoasă. Bărbatul a povestit că fetiţa s-a îmbolnăvit în urmă cu două săptămâni şi a dus-o la Spitalul Orăşenesc din Târgu Cărbuneşti. De acolo a fost transferată la Craiova şi  a fost internată timp de zece zile la Spitalul de Urgenţă. „Am ajuns cu fetiţa în Cărbuneşti. I-au făcut o radiografie la plămâni şi au zis că nu au dotările necesare, motiv pentru care ne-au trimis la Craiova. Acolo i-au făcut iarăşi analize, radiografii“, a spus Ion Stoicioiu, tătăl fetiţei. Copilul a rămas internat la Spitalul de Urgenţă Craiova şi părea că se însănătoşeşte, însă în aceeaşi zi în care a fost externată din spital a murit.
Ion Stoicioiu a mai spus că, miercuri, pe 5 februarie, au plecat cu fetiţa acasă, după ce medicii craioveni i-a asigurat că se simte bine. Bucuria că li s-a însănătoşit copilul a durat numai câteva ore în familia Stoicioiu. „După ce am ajuns acasă, am observat că se simte din nou rău şi am sunat medicul de familie, care ne-a spus că este plecat şi se întoarce a doua zi. Noaptea, pe la 12.00, i s-a oprit respiraţia dintr-o dată. Am chemat salvarea, dar nu au avut ce să mai facă, pentru că murise“, a mai declarat tatăl fetei.
Familia Stoicioiu a mai pierdut un copil în anul 2012, o fetiţă de numai o lună, care fusese tratată de medicii din Gorj de laringită. Atunci, părinţii a sesizat autorităţile pentru a se stabili de ce a murit fetiţa, însă până acum nu au primit nici un răspuns. Din acest motiv, Ion Stoicioiu nu mai vrea să depună plângere în cazul morţii copilului de numai trei săptămâni.

Medicii craioveni susţin că fetiţa a fost externată în stare bună

Conducerea Spitalului de Urgenţă Craiova a precizat pentru Gazeta de Sud că fetiţa a fost internată cu insuficienţă respiratorie, bronhopneumonie, febră şi hemoragie nazală, iar după numai câteva zile de tratament starea i s-a îmbunătăţit simţitor. „Starea generală s-a ameliorat, copilul a ajuns la saturaţie 100% în oxigen liber, iar după a patra zi a luat în greutate, fără să se mai repete episodul febril. Radiografiile de control arătau bine, rezultatele erau în regulă la externare“, a declarat dr. Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova. Acesta a mai explicat că, deşi copilul putea fi externat după şase-şapte zile, s-a luat decizia să mai rămână în spital din cauza antecedentelor din familie. „Am văzut şi eu copilul şi am discutat cu mama. Am înţeles că a mai avut în familie un caz de moarte subită, motiv pentru care am decis ca fetiţa să rămână internată zece zile. În mod normal, ar fi trebuit externată după o săptămână. Aşteptăm şi noi concluziile medicilor legişti, care vor stabili care a fost cauza morţii copilului“, a mai precizat dr. Bogdan Fănuţă.
Deşi familia Stoicioiu a hotărât, deocamdată, să nu depună o plângere împotriva medicilor craioveni, poliţiştii gorjeni spun că s-au autosesizat în acest caz.
„Polițiștii din Târgu Cărbunești efectuează cercetări pentru a lămuri împrejurările în care a survenit decesul unui copil de trei săptămâni. În cursul nopții de miercuri spre joi (5 spre 6 februarie – n.r.), polițiștii au fost sesizaţi de Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, care le-a comunicat că medicii au fost chemați să intervină la o familie din Prigoria, al cărei copil era bolnav. Din păcate, la fața locului nu au putut decât să constate decesul copilului“, a spus Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS