7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSeverinenii - „arși“ la întreținere

Severinenii – „arși“ la întreținere

Cetăţenii municipiului Drobeta Turnu Severin s-au trezit cu facturi uriaşe pe luna decembrie 2013, cu toate că s-au înregistrat afară temperaturi de peste 10 grade Celsius.
„Pe luna noiembrie, factura emisă de către RAAN a fost de 335.000 de lei, iar pe luna decembrie am avut surpriza să constatăm că factura se ridică la 785.000 de lei. Am cerut o explicaţie la RAAN şi suntem obligaţi să le refuzăm factura“, a declarat Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.
În anchetă a intervenit şi Prefectura Mehedinţi. „Am emis un ordin pe 30 ianuarie, prin care o comisie formată din experţi de la prefectură, consiliul judeţean şi primărie vor analiza situaţia şi, în funcţie de rezultate, vom merge mai departe. Bineînţeles, am încercat să iau legătura cu conducerea RAAN şi am primit un răspuns evaziv“, a declarat Nicolae Drăghiea, prefectul de Mehedinţi.
Consiliul Judeţean Mehedinţi a fost asaltat de telefoane primite de la cetăţenii care au salarii şi pensii mici, ce nu acoperă nici jumătate din factura pe decembrie la agentul termic.
„Trebuie să ne facem cu responsabilitate această treabă pentru ca raportul să fie analizat de organele de anchetă. La final vom avea o întâlnire cu asociaţiile de locatari şi, dacă este cazul, vom anunţa organele de anchetă penală. Nu trebuie şi nu au de ce să plătească severinenii jaful făcut de conducerea precedentă a RAAN“, a declarat Adrian Duicu, preşedinte CJ Mehedinţi.
Reprezentanţii RAAN Mehedinţi au refuzat să ofere un răspuns la aceste acuzaţii, dar au postat un comunicat prin care susţin că nu este nimic în neregulă cu această creştere de consum, singura neregulă fiind că s-au luat în calcul 34 de zile, în loc de 30.
RAAN este aproape în faliment, fiind cerută insolvenţa, iar pentru a salva locurile de muncă s-a implicat personal premierul Victor Ponta, la cererea preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. În opinia lui Duicu, asta nu înseamnă însă ca întreg oraşul şi judeţul să sufere din cauza neregulilor de la regie, nereguli care s-au făcut de-a lungul anilor, fără să le sesizeze cineva.
Poliţia Economică, DNA, dar şi alte structuri ale statului anchetează de două luni activitatea vechii conduceri RAAN.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS