24.3 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCondescu, din nou la audieri în dosarul de spălare de bani

Condescu, din nou la audieri în dosarul de spălare de bani

Fostul preşedinte al Clubului de fotbal Pandurii, Marin Condescu, actual manager al FC U Craiova, a fost chemat vineri la audieri, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Gorj. Marin Condescu a venit alături de avocatul său, Anatol Pânzaru, din Cluj, precum şi de fostul vicepreşedinte al Clubului Pandurii, Viorel Temelescu. Poliţiştii le-au prezentat inculpaţilor expertiza realizată în cazul falsificării anumitor documente în legătură cu încheierea unui contract de cesiune de creanţă între Pandurii, firma Edenred din Bucureşti şi în care parte a fost şi ex-Societatea Naţională a Lignitului Oltenia. Este vorba de un contract de cesiune de creanţă în valoare de 1,6 milioane de lei, prin care firma Edenred, care a furnizat tichete de masă pentru mineri, ar fi fost de acord ca banii pentru bonurile livrate să fie viraţi Clubului condus de Marin Condescu pentru ca, ulterior, societatea să îi recupereze de la echipa de fotbal. Anchetatorii au avut suspiciuni că respectivul contract de cesiune de creanţă a fost realizat prin mai multe falsuri şi au dispus efectuarea unei expertize.

Acuzaţii multiple

Imediat după începerea anchetei, Marin Condescu a dispus livrarea banilor către Edenred. Fostul şef al Clubului Pandurii declara, anul trecut, când a şi fost reţinut pentru 24 de ore, că de realizarea contractului de cesiune s-a ocupat exclusiv Viorel Temelescu. În cauză a fost anchetată şi fosta conducere a Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, în frunte cu Daniel Burlan. Foştii şefi ai SNLO au fost scoşi de sub urmărire penală, după ce s-a stabilit că nu ştiau că actele de cesiune de creanţă în baza cărora au livrat la Pandurii banii pentru Edenred ar fi fost falsificate. În acelaşi dosar, Marin Condescu este acuzat că a împrumutat Clubul cu diferite sume de bani şi a retras din conturi mai mult decât împrumutase. Fostul şef al Clubului Pandurii este acuzat de comiterea în formă continuată a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Faţă de inculpatul Viorel Temelescu, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi uz de fals. Tot în dosarul de spălare de bani mai este anchetată şi Mădălina Berbecel, partenera de afaceri a lui Marin Condescu. Femeia de afaceri este acuzată de evaziune fiscală, dar şi-ar fi recunoscut fapta şi ar fi achitat prejudiciul. La ieşirea de la audieri, Marin Condescu a declarat că expertiza comandată de poliţişti şi procurori ar arăta că actele de cesiune de creanţă dintre Pandurii şi Edenred nu ar fi fost falsificate. „Mi s-a prezentat raportul de expertiză pentru ultimele documente privind corespondența dintre Edenred și club. S-a confirmat că am avut dreptate“, a spus Condescu. Anchetatorii susţin însă că, în urma expertizei informatice, au fost depistate nereguli. Cei care vor decide vor fi judecătorii, procurorii obţinând deja strămutarea cauzei la Tribunalul Olt.

„A plecat la Craiova pentru imagine“

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, şi membru în AGA la Pandurii, a declarat ca va fi efectuată o verificare la Club pentru a se stabili care este bilanţul activităţii lui Marin Condescu. Dacă vor mai fi depistate nereguli, în afara celor aflate acum în atenţia Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj şi a procurorilor, atunci vor fi sesizate organele de anchetă. Suspiciuni există în legătură cu achiziţionarea în sistem leasing a zeci de autoturisme. Ion Călinoiu este de părere că Marin Condescu a plecat la FC U Craiova pentru a câştiga la capitolul imagine, după ce a rămas fără şefia Clubului Pandurii şi a fost înlăturat şi de la USMO. „A fost o stare de disperare şi a făcut un pas la Craiova pentru a câştiga la capitolul imagine. A plecat să arate că nu a dispărut Condescu şi nu va dispărea. Nu mă mai interesează ce face Condescu în continuare. Minerii au spus stop pentru că el nu mai reprezintă interesele şi stop la fotbal pentru că ajunge risipa“, a declarat Ion Călinoiu. Rămâne de văzut dacă actualii manageri ai Clubului Pandurii vor avea aceleaşi rezultate ca şi până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS