7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la distribuitorii de droguri şi etnobotanice

Percheziţii la distribuitorii de droguri şi etnobotanice

\n

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu ofiţeri antidrog ai Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi Timișoara, au efectuat, ieri, 20 de percheziţii domiciliare în Craiova şi Timişoara, fiind vizaţi membrii unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și etnobotanice.
Potrivit anchetatorilor, grupul infracţional este format din 21 de persoane care, în perioada septembrie 2013 – ianuarie 2014, au efectuat mai multe transporturi de droguri și produse cu efect psihoactiv (etnobotanice) din Spania, pe care le-au comercializat în Craiova şi Timişoara.
Cercetările în acest caz au început încă din luna decembrie a anului trecut, după ce doi lideri ai grupării, care erau însoţiţi de o tânără în al cărei bagaj au fost descoperite 12 kilograme de droguri de risc, au fost prinşi de poliţişti pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti.
Din cercetările făcute până în prezent de procurorii DIICOT s-a stabilit că gruparea acţiona pe mai multe paliere, liderii, trei suspecţi cu vârste între 24 şi 30 de ani, fiind cei care se ocupau cu aprovizionarea şi transportul drogurilor din vestul Europei în ţară. După ce erau introduse în ţară, drogurile erau plasate „locotenenţilor“, care se ocupau cu distribuţia în oraşele Craiova şi Timişoara. Sumele obţinute de membrii grupării din vânzarea drogurilor se ridicau la aproximativ 10.000 de lei pe zi.
După ce au încheiat percheziţiile, oamenii legii au ridicat 42 de persoane, care urma să fie duse la sediul DIICOT din Timişoara pentru a fi audiate.
Ofiţerii antidrog au fost sprijiniţi de colegii de la Protecţie Internă şi Direcţia Operaţiuni Speciale, dar şi de jandarmi.
În aprilie, anul trecut, ofiţerii BCCO Craiova au descoperit peste 500 de ţigarete ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive în urma unei percheziţii făcute în locuinţa unei femei de etnie romă de pe strada Ecaterina Teodoroiu. S-a stabilit atunci că mai mulţi tineri care domiciliau în imobilul deţinut de femeia de 43 de ani au comercializat în Craiova droguri de risc şi substanţe etnobotanice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS