5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtenție la hoții din trenuri

Atenție la hoții din trenuri

Poliţiştii de la Transporturi vor fi la datorie în perioada Crăciunului, scopul oamenilor legii fiind prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea călătorilor. Astfel, în perioada 22 – 29 decembrie, având în vedere numărul destul de mare care vor călători cu ocazia sărbătoririi Crăciunului, peste 850 de politişti de la structurile teritoriale ale Direcției Poliție Transporturi vor patrula zilnic în trenurile de călători, dar și în staţiile şi triajele de cale ferată. Polițiștii de la Transporturi vor acționa și aeroporturile internaţionale şi naţionale pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

    Poliția Transporturi recomandă să fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului, acesta fiind momentul când puteţi deveni uşor o victimă a hoților de buzunare.

    Nu încredinţaţi niciodată copiilor sarcina să supravegheze bagajele! Asiguraţi-vă banii, bagajele sau alte valori când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete sau în alte puncte aglomerate din gară.

    La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

    Priviţi în jurul dumneavoastră, mai ales la cei care nu au bagaje! De regulă, hoţii au doar o sacoşă sau o haină pe mână, pe care le folosesc pentru a nu fi observați când sustrag bunuri.

    Fiți atenți mai ales când cineva se ciocneşte de dumneavoastră „din greşeală”, pentru că în acest timp, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră, pentru ca hoțul să nu aibă timp să fugă!

    Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje.

    Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă puteți „trezi” fără bagaje.

    Nu cumpăraţi bunuri de la vânzătorii ambulanţi!

    Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori, dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

    Păstraţi portofelul şi banii într-un buzunar interior, cât mai aproape de corp şi asiguraţi-l cu nasturi sau cu fermoar!

    Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi din trenurile de călători!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS