7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞeful de la Control Rutier, ţinut după gratii

Şeful de la Control Rutier, ţinut după gratii

Curtea de Apel Craiova a hotărât miercuri ca şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Dolj, Sorinel Beșteliu, acuzat de infracțiuni de corupție, să fie judecat în continuare în stare de arest. Ceilalţi doi inculpaţi din acest dosar, doi inspectori de trafic, au interdicţie de a părăsi ţara.
În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie s-a reţinut faptul că între 2 şi 7 noiembrie 2013, Sorinel Beşteliu, în calitate de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial nr. 6 din cadrul ISCTR, împreună cu subalternul său Marius Sîrbu „au pretins şi primit suma de 5.000 de euro de la patronul unei societăţi de transport marfă, denunţător în cauză, pentru ca ambii inculpaţi să determine personalul din cadrul instituţiei să nu aplice sancţiuni contravenţionale societăţii de transport marfă şi angajaţilor acesteia“.
În schimbul şpăgii de 5.000 de euro, în lunile noiembrie şi decembrie, angajaţii ISCTR Dolj trebuia să nu aplice amenzi firmei administrate de denunţător, dar şi să-i determine pe ceilalţi inspectori să ignore eventualele nereguli descoperite la această societate comercială de transport mărfuri. În cazul celui de-al treilea inculpat din acest dosar de corupţie, inspectorul Iulian Ţînţaru, anchetatorii au reţinut că acesta a intermediat „afacerea“ dintre şeful său, Sorinel Beşteliu, şi patronul firmei de transport marfă. Pe 7 noiembrie, Beşteliu a fost prins în flagrant, în timp ce primea o parte din mita cerută, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv.  
La începutul lunii decembrie, cei trei inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită și trafic de influenţă, respectiv complicitate la luare de mită şi complicitate la trafic de influenţă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Ulterior, pe 12 decembrie, Sorinel Beşteliu a formulat o cerere de eliberare din arest, însă i-a fost respinsă de instanţă. Inculpatul a făcut recurs, care s-a judecat miercuri la Curtea de Apel Craiova. Judecătorii au respins recursul formulat de Beşteliu ca nefondat, astfel că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv. Subalternii lui Beşteliu au fost obligaţi de instanţă să nu părăsească ţara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS