15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj a extins Complexul de Servicii Comunitare „Noricel“

CJ Dolj a extins Complexul de Servicii Comunitare „Noricel“

http://www.youtube.com/watch?v=iHke5fkfyDo

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a marcat ieri un moment special: încheierea reabilitării şi extinderii Complexului de Servicii Comunitare „Noricel“, situat în cartierul craiovean Bariera Vâlcii. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a spus că, în ultimii ani, domeniul asistenţei sociale şi al protecţiei copilului s-a dezvoltat foarte mult în judeţul Dolj, dorindu-se ca pe viitor să se mai investească în locuri de acest gen.
„Ani de zile am investit în aceste centre, încât şi baroneasa Nicholson, când a venit ultima dată, a zis că este o schimbare extraordinară pe care n-a crezut că o va găsi în România după câţiva ani. Am reuşit să creăm aceste centre atât pentru cei care sunt aici, copiii noştri, şi sunt în fiecare zi, cât şi pentru cei din exterior, cum este acest centru acum, care se adresează şi celor din afară, care au dizabilităţi şi o problemă specială şi pot să se trateze aici. […] Dacă înainte primeam în jur de doi copii pe lună care erau abandonaţi, în aceşti ani s-a ajuns undeva la zece-doisprezece şi chiar mai mulţi copii care au venit în centrele noastre în fiecare lună. Pentru asta a trebuit să extindem unele dintre ele, cum este acest centru, cum este cel de la «Sf. Vasile», ne gândim ca într-o locaţie la Calafat să putem să îi aducem într-un loc în siguranţă acolo, dar să facem şi un centru de tip respiro în care în timpul verii şi în vacanţă să putem să ducem copiii acolo şi să simtă şi ei că sunt ca într-un fel de tabără. […] Acest obiectiv este, dacă vreţi, un cadou din partea comunităţii către copiii care sunt aici şi îi invit pe toţi cei care pot să fie cu o vorbă, cu sufletul, alături de aceşti copii minunaţi care, aşa cum vă spuneam, sunt şi fac parte din avuţia naţională a României“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Investiţie de 1,1 milioane de lei

Directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, Maria Manolache, în subordinea căreia se află acest complex, a spus că în reabilitarea şi extinderea lui s-au investit în jur de 1.100.000 de lei.
„Evenimentul de astăzi se înscrie printre cele mai importante ale noastre, dat fiind faptul că este un centru complex de servicii comunitare, complex care se adresează copiilor cu handicap. El are, de fapt, două componente: centrul de plasament şi centrul de recuperare care se adresează efectiv copiilor din comunitate. Centrul de plasament are o capacitate de 36 de locuri, iar centrul de recuperare are o capacitate de 100 de beneficiari care au nevoie de serviciile noastre. […] Este o investiţie importantă, cu aportul deosebit al Consiliului Judeţean şi al domnului preşedinte, pentru că este vorba de o sumă considerabilă, în jur de 11 miliarde (lei vechi – n.r.). Domnul preşedinte, împreună cu Consiliul Judeţean, a avut grijă de fiecare dată să vină în sprijinul acestor copii şi al bătrânilor“, a spus Maria Manolache, directoarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Servicii medicale şi de recuperare

Complexul asigură furnizarea de servicii sociale specializate în interesul copilului, cu titlu permanent ori temporar, cu sau fără găzduire, copilului încadrat în grad de handicap. Este vorba de servicii medicale (supravegherea stării de sănătate, asistenţă medicală, îngrijire şi supraveghere permanentă a beneficiarilor) şi de servicii de recuperare medicală şi reabilitare (kinetoterapie, masaj, fizioterapie, hidroterapie, logopedie, ludoterapie, ergoterapie, organizarea şi formarea autonomiei personale, reorganizarea conduitelor).
Complexul de Servicii Comunitare „Noricel“ este situat în cartierul Bariera Vâlcii, pe Aleea Toamnei, nr. 14. Cei ce doresc să ia legătura cu specialiştii complexului pot suna la numărul de telefon 0251.550.386 sau pot scrie pe adresa de e-mail [email protected].

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS