22.8 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalHackeri din Craiova şi din ţară, ţepe de 2 milioane de euro

Hackeri din Craiova şi din ţară, ţepe de 2 milioane de euro

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, respectiv Serviciul Teritorial Bucureşti  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Craiova, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii,  au efectuat ieri 40  percheziţii domiciliare, pe raza municipiilor Bucureşti, Alexandria, Zimnicea, Craiova şi a judeţelor Constanţa şi Teleorman, în cadrul unei acţiuni  care a vizat  destructurarea a două grupări infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni informatice, infracţiuni prevăzute în legea comerţului electronic şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Referitor la prima grupare infracţională, formată din 23 de persoane,  există suspiciunea rezonabilă că, în perioada septembrie 2012 – noiembrie 2013, persoanele vizate s-au constituit într-un grup infracţional organizat cu ramificaţii transfrontaliere în scopul comiterii faptelor de înşelăciune prin sisteme informatice, fraudă informatică şi fals informatic. Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 2.000.000 euro.
Cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate mai multe obiecte şi valori constând în tehnică de calcul (laptopuri, unităţi centrale de calculator, memory-disk-uri etc. ) şi diferite sume de bani în lei şi valută.

Referitor la cea de a doua grupare infracţională organizată, structurată pe două paliere,  formată din 13 persoane, specializată în săvârşirea de infracţiuni informatice, respectiv infracţiuni prevăzute în legea comerţului electronic  există, de asemenea, suspiciunea rezonabilă că membrii acesteia, sub conducerea  învinuitului G.D.C, în perioada decembrie 2012 – noiembrie 2013 au efectuat mai multe operaţiuni frauduloase cu carduri bancare falsificate.
La sediile D.I.I.C.O.T – Structura Centrală, respectiv Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse 35  de persoane în vederea audierii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS