12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProtest pentru salarii la firma senatorului Dian Popescu

Protest pentru salarii la firma senatorului Dian Popescu

Zeci de persoane au protestat ieri, în faţa sediului firmei Maserati din Târgu Jiu, care aparţine senatorului Dian Popescu. Societatea este administrată de Gabriel Popescu, fratele parlamentarului. Muncitorii care s-au strâns în faţa firmei sunt actuali sau foşti angajaţi şi sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile. Restanţele salariale sunt din luna august, însă nu se întrevede nici o soluţie pentru plata acestora. Pe 1 iulie, societatea a disponibilizat colectiv 60 de persoane, iar de atunci şi până în prezent nu au fost achitate drepturile care li se cuveneau oamenilor. Nici cei care au rămas la firmă nu au primit vreun ban. „Începând din luna august şi până acum nu am primit nici un leu. Eu am de luat vreo 3.000 de lei. Sunt unii care sunt încă angajaţi, cum ar fi fochiştii, şi au de luat bani pe trei luni şi ceva, alţii pe două luni şi jumătate“, au declarat protestatarii.

Patronul spune
că nu are bani

Gabriel Popescu, administratorul firmei Maserati, a declarat că societatea nu are bani să le achite oamenilor drepturile restante şi că în alte părţi situaţia este mult mai grea. Senatorul a decis să îşi restrângă afacerile, în momentul în care s-a ales cu un dosar penal de dare de mită şi alte infracţiuni, în celebrul dosar al primarului Florin Pavel, de la Peştişani. Firma Maserati a fost implicată în construirea bazei sportive din comună. „O să vină şi banii. Am avut probleme. Când o să încasăm şi noi, o să le dăm banii. Este situaţia care este în ţară. Se poate vedea şi la alte firme care nu au dat banii de şase luni. La noi, unii au mai luat banii, alţii nu au luat. Noi nu suntem mai presus de lege, dar, dacă nu am încasări, ce să fac, să iau bani cu camătă?“, a declarat Gabriel Popescu, cel care are grijă de firmă cât fratele său e la parlament.

ITM a dispus
plata salariilor  

În urmă cu două săptămâni, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat un control la sesizarea salariaţilor Maserati. Verificările au confirmat plângerile depuse de angajaţi, iar inspectorii de muncă le-au pus în vedere administratorilor firmei să le achite oamenilor lefurile restante. „Instituţia pe care eu o conduc a efectuat un control la societatea respectivă şi a fost dispusă măsura de a fi achitate drepturile restante până pe 6 decembrie. Este vorba de lunile iulie, august, septembrie să fie achitate la zi. Au fost persoane care s-au adresat ITM şi am dispus acele verificări din care a reieşit că nu sunt plătite drepturile salariale“, a precizat George Romanescu, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS